Na slovensko-ukrajinskej hranici sa pohybuje tiger. Vraj utiekol z ukrajinskej zoo

V lesoch na slovensko-ukrajinskej hranici v blízkosti obce Ulič spozorovali tigra.

Tiger na slovensko-ukrajinskej hranici. Foto: archív Štandardu Tiger na slovensko-ukrajinskej hranici. Foto: archív Štandardu

„Oznamujeme vám, že v blízkosti obce sa pohybuje tiger, ktorý ušiel zo zoo na Ukrajine. Žiadame vás, aby ste boli ostražití a obmedzili pohyb mimo svojich domovov. V prípade, že dané zviera uvidíte, volajte na políciu alebo starostovi obce.“ Takýto oznam prekvapil obyvateľov východoslovenskej obce Ulič na jej facebookovej stránke.

Podľa dobre informovaných zdrojov z prostredia štátnej správy je informácia overená. Slovenské úrady mala o vzniknutej situácii informovať priamo ukrajinská strana. Polícia preto kontaktovala starostov obcí na pohraničí, aby upozornili svojich obyvateľov, nech sa nezdržiavajú v lesoch po zotmení a pri pohybe v lesnom teréne nech si dávajú mimoriadny pozor. Ak niekto tigra spozoruje, má okamžite kontaktovať políciu.

Informácie o pohybe tigra sa líšia. Zatiaľ čo niektoré zdroje tvrdia, že tigra videli v okolí obce Ulič, ďalšie zasa hovoria, že sa nachádzal južnejšie pri obciach Ubľa, Brezovec či Podhoroď.

Z informácií, ktoré poskytla ukrajinská strana, nie je jasné, odkiaľ presne mal tiger ujsť. Na slovenskej strane ho však už mali zachytiť fotopasce umiestnené v lesoch v okolí slovensko-ukrajinskej štátnej hranice.


Ďalšie články