Smer je pripravený rokovať o predčasných voľbách s celou opozíciou vrátane tarabovcov

Predčasné parlamentné voľby sú pod dnešnom hlasovaní v Národnej rade SR o ministrovi financií Igorovi Matovičovi (OĽaNO) podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica nevyhnutnosťou.

Na snímke poslanec NRSR Robert Fico (SMER-SD) počas hlasovania na 72. schôdzi NRSR o odvolaní ministra financií SR Igora Matoviča (OĽaNO) v Bratislave 4. októbra 2022. Foto: TASR/Jaroslav Novák Na snímke poslanec NRSR Robert Fico (SMER-SD) počas hlasovania na 72. schôdzi NRSR o odvolaní ministra financií SR Igora Matoviča (OĽaNO) v Bratislave 4. októbra 2022. Foto: TASR/Jaroslav Novák

„Smer-SD berie na vedomie vytriezvenie SaS, ktorá dnes oznámila pripravenosť rokovať o predčasných voľbách. Smer je pripravený na okamžité rokovanie s celou opozíciou vrátane poslancov okolo pána Tarabu, a to aj dnes večer,“ vyhlásil Fico.

Na októbrovej schôdzi parlamentu je podľa neho potrebné schváliť zmenu ústavy, ktorá umožní skrátiť volebné obdobie prijatím ústavného zákona. Takýto ústavný zákon by bol následne predložený a schválený a predčasné voľby by sa mohli konať na jar 2023.

Strana Smer je podľa Fica pripravená aj na predloženie návrhu na vyslovenie nedôvery premiérovi Eduardovi Hegerovi, čo by znamenalo nedôveru celej vláde.

(sita)


Ďalšie články