Kadyrova zapísali do Ruskej knihy rekordov, teraz poškuľuje po Guinnessovej

Čečenského vodcu Ramzana Kadyrova zapísali do Ruskej knihy rekordov za vytvorenie dvoch svetových rekordov v počte sankcií voči nemu a jeho príbuzným. Pochválil sa, že niečo také sa nepodarilo ani vodcom iných režimov. A chce ísť ešte ďalej; do Guinnessovej knihy rekordov. A nebráni sa ani Hollywoodu.

Kadyrov. FOTO: chechnyatoday.com Kadyrov. FOTO: chechnyatoday.com

Príslušné certifikáty odovzdal Kadyrovovi šéfredaktor Ruskej knihy rekordov Stanislav Konenko. Slávnostný akt sa uskutočnil v stredu počas slávnostného podujatia pri príležitosti osláv čečenskej metropoly Groznyj.

Prvý certifikát dostal Kadyrov za najvyšší počet sankcií uvalených na jednotlivca (15 sankcií.) Druhý za 68 sankcií, ktoré uvalili na neho, jeho príbuzných a spolupracovníkov, uvádza portál chechnyatoday.com.

Na Kadyrova sa vzťahujú sankcie za rôzne činy. Napríklad Američania ho obvinili z represií, mučenia či vrážd.

Dnes som veľmi hrdý a šťastný. Prečo som na sankčných zoznamoch? Pretože bránim náboženstvo islam, naše tradície, zvyky a bezpečnosť nášho štátu,“ povedal na podujatí Kadyrov.

Podľa agentúry TASS Kadyrov už v pondelok avizoval, že najskôr požiada o zápis do Ruskej knihy rekordov a potom o zápis do Guinessovej knihy rekordov, „aby si zahraniční politici nemysleli, že už 11 rokov márne vymýšľajú nejaké obmedzenia“.

Ako poznamenal, ani bieloruský prezident Alexander Lukašenko, ani sýrsky vodca Bašár Asad sa nemôžu pochváliť toľkými sankciami, aké má on.

Dokonca som nechal za sebou severokórejského vodcu, zatiaľ čo oni o ňom nakrúcali filmy v Hollywoode… Mimochodom, možno by chceli hollywoodski chlapci nakrútiť film o hroznom Ramzanovi Kadyrovovi. Som pripravený si v ňom zahrať,“ dodal čečenský vodca.

K jeho plánu zapísať sa do Guinnessovej knihy rekordov Stanislav Konenko v rozhovore pre portál gazeta.ru skonštatoval, že to nie je možné. Dôvod je ten, že táto organizácia neprijíma žiadosti od Ruska. „Aj to je jedna zo sankcií, že neprijíma žiadosti z Ruska,“ dodal.

Kadyrov dostal certifikát v deň osláv 204. výročia čečenskej metropoly Groznyj, pričom zároveň slávil aj svoje 46. narodeniny. V rovnaký deň bol povýšený na generálplukovníka Národnej gardy. Ako sa pochválil, v telefonickom rozhovore mu to osobne povedal ruský prezident Vladimir Putin.

Kadyrov je verným stúpencom Putina a jeho bojovníci operujú na Ukrajine od začiatku ruskej invázie. Nedávno dokonca oznámil, že do bojov posiela aj svojich troch synov vo veku 14, 15 a 16 rokov a že je potrebné zvážiť použitie jadrových zbraní s nízkou účinnosťou.


Ďalšie články