Od strany ,,odborníkov“ počúvame konšpiračné teórie

Hoci strana SaS už nie je súčasťou koalície, niekedy máme pocit, že nie sú ani súčasťou opozície. Situácia, ktorá sa odohrala minulý týždeň v parlamente, keď nám začal kolabovať systém, nás opäť presvedčila o tom, že táto strana ,,odborníkov“ zas potrebuje šíriť dezinformácie a rýpať do koalície.

Boris Kollár. Foto: Jaroslav Novák/TASR Boris Kollár. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Dovoľte mi teda, aby som vás informoval bližšie o tejto udalosti. Počas hlasovania nám začal padať systém, prešlo nám prvé hlasovanie, druhé hlasovanie a následne systém prestal fungovať. Ja ako predseda parlamentu som dostal ako prvú informáciu, že to môže byť nejaký hekerský útok, tak som to musel oznámiť poslancom. Prerušil som, samozrejme, hlasovanie a zvolal poslanecké grémium, kde sme sa takmer so všetkými predsedami poslaneckých klubov dohodli, že schôdzu prerušíme do 8. novembra, kým sa celá situácia prešetrí. Ale predsedníčka poslaneckého klubu strany SaS pani Zemanová, samozrejme, s týmto rozhodnutím nesúhlasila. Tento parlament sa však neriadi mojím rozhodnutím, ale rozhodnutím kolektívnym, takže som rešpektoval rozhodnutie väčšiny.

To isté sme mali s touto stranou, aj keď sme ich mali v koalícii. Na niečom sme sa dohodli a vždy bol nejaký problém, buď to inak pochopili, alebo na druhý deň hovorili niečo iné, a teraz sa to všetko prenáša do parlamentu. Svedčí o tom aj fakt, že to boli práve oni, komu sa už dvakrát podarilo zablokovať parlament a zrazu sa snažia hlasovanie urýchliť. A teraz ešte počúvame ich vyjadrenie, že čo si to vôbec dovoľujeme, že oni chcú hlasovať a pracovať a kde boli, keď chceli pracovať iní a oni sami blokovali parlament? Dokonca minulý týždeň, keď mali predstavovať návrhy svojich zákonov v 1. čítaní v pléne, ani jeden z poslancov nebol prítomný a prepadli im všetky body, to toto je tá ich práca? A keď nastala situácia, že sa dostali opäť na rad ich body a daní poslanci boli v pléne, tak začali zmätkovať a odmietli tento bod predstaviť.

Nechápem, ako môže niekto takýmto spôsobom blokovať parlament a nakoniec vyjsť pred médiá a tvrdiť o niekom inom, že blokuje parlament.

Čakajú nás najdôležitejšie hlasovania tohto roka, aj hlasovanie o štátnom rozpočte, preto je mojou povinnosťou, ako predsedu parlamentu, aby všetky systémy fungovali tak ako majú. Preto okrem trestného oznámenia, ktoré sme už podali, aby sa daný prípad prešetril, som rovnako trval na tom, aby boli systémy skontrolované a zabezpečené.

Myslím si, že je v záujme nás všetkých, aby hlasovanie prebehlo tak, ako má, keďže vinou týchto problémov neprepadali len opozičné návrhy, ale aj koaličné. Je naozaj veľmi detinské, že od strany ,,odborníkov“ počúvame takéto obvinenia a konšpiračné teórie, že sme naschvál prekáblikovali systémy, lebo sme nemali dosť poslancov. Stačilo si zrátať poslancov, v pléne ich bolo celkovo 140 a my sme  mali 72 poslancov, čiže všetky zákony by nám prešli, takže tým padajú akékoľvek konšpiračné teórie strany SaS a pevne verím, že už sa takáto situácia a klamstvá nebudú opakovať.


Ďalšie články