Musk: Vírus progresivizmu tlačí civilizáciu k samovražde

Multimiliardár Elon Musk uviedol, že vírus progresivizmu tlačí civilizáciu smerom k samovražde. Tvrdí, že voči nemu musí existovať protiváha. Tieto tvrdenia padli na sociálnej sieti Twitter, ktorú už niekoľko týždňov vlastní.

Elon Musk. Foto: Profimedia.sk Elon Musk. Foto: Profimedia.sk

Vyjadreniam predchádzala Muskova anketa, v rámci ktorej sa svojho publika spýtal, čo si myslí o kultúrnej vojne, teda o konflikte medzi sociálnymi skupinami, ktoré sa snažia v spoločnosti presadiť vlastné hodnoty a praktiky.

Jeden z účtov mu na príspevok odpovedal nasledovne: „Myslím, že pravica musí začať financovať viac umelcov, filmárov a spisovateľov namiesto politického akčného výboru. Bez lodí nevyhráte námornú vojnu a bez akejkoľvek kultúry nemôžete vyhrať kultúrnu vojnu. Reagovali sme príliš dlho. Čas prejsť do protiútoku.“

Na odpoveď Musk reagoval slovami, že sám sa k pravici nehlási, ale s dotyčným súhlasí. „Nie som konvenčne ani pravica, ani ľavica, ale súhlasím s vaším názorom. Woke vírus [vírus progresivizmu, pozn. red.] dôkladne prenikol do zábavy a tlačí civilizáciu smerom k samovražde. Musí existovať protipríbeh,“ napísal Musk.

Konflikt majiteľa spoločnosti Tesla s progresívcami bujnie už niekoľko týždňov. Hlavným dôvodom je spomínaná kúpa Twitteru, spolu s ktorou Musk na sociálnu sieť priniesol aj širšie chápanie slobody slova a vyhodil staré vedenie platformy.


Ďalšie články