Kresťanská únia: odvolanie vlády považujeme za chybu. Vyzývame poslancov, aby schválili rozpočet

Záborská Eduard Heger, Anna Záborská a Richard Vašečka. Foto: FB Kresťanskej únie

“To, čo túto vládu charakterizovalo, je prorodinná politika. Odvolanie vlády považujeme za chybu. Vyzývame kolegov poslancov, aby schválili rozpočet, lebo inak sa mnohé riešenia, ktoré vláda navrhla, nedostanú k občanom,“ uviedla vo svojom stanovisku strana Kresťanská únia.

Poslanci Kresťanskej únie (KÚ) jasne vyjadrili svoj postoj a na hlasovaní o nedôvere vláde Eduarda Hegera sa nezúčasnili. Nechceli odvolávať vládu, ktorá napriek ťažkej situácii efektívne pomáha rodinám, pracujúcim ľuďom a firmám.

“To, čo túto vládu charakterizovalo, je prorodinná politika. Prijala historicky najrozsiahlejšie opatrenia na podporu rodín a detí. To všetko na pozadí pandémie covidu, vojny na Ukrajine, energetickej a migračnej krízy. Odvolanie vlády považujeme za chybu. Vyzývame kolegov poslancov, aby schválili rozpočet, lebo inak sa mnohé riešenia, ktoré vláda navrhla, nedostanú k občanom. V časoch, ktoré nás čakajú, je to zlá správa,” konštatovala Anna Záborská, predsedníčka Krestanskej únie.

„Sme radi, že táto vláda urobila veľa dobrého. Robila to s najlepším vedomím a svedomím. Pádom vlády však neostaneme pasívni a až do volieb budeme napĺňať náš program a pracovať pre ľudí. Vo štvrtok bola vláde vyjadrená nedôvera, ale my ako poslanci musíme zabezpečiť funkčnosť republiky,” dodal Richard Vašečka, podpredseda Kresťanskej únie.


Ďalšie články