Celoslovenské stretnutie psychológov, psychoterapeutov a psychiatrov sa tento rok uskutoční v Kúpeľoch Nimnica

foto_konferencia (1) Foto: archív konferencie

V sobotu 18. marca sa v Kúpeľoch Nimnica uskutoční Celoslovenské stretnutie katolíckych psychológov, psychoterapeutov a psychiatrov (K3P). Podujatie sa bude konať už tretíkrát.

Na organizácii sa podieľalo Centrum celého človeka ENOIA v Považskej Bystrici v spolupráci s Duchovným centrom Lukov dvor. Stretnutie bude pod záštitou Konferencie biskupov Slovenska. Téma tohtoročného stretnutia je „Kresťanská orientácia pre aktuálne výzvy v starostlivosti o duševné zdravie.“

Hlavným prednášajúcim bude MUDr. Igor Smelý, PhD., klinický psychiater, psychoterapeut a publicista. Smelý vystúpi hneď v prvom bloku krátko po desiatej hodine s témou Hľadanie obrazov človeka alebo Prečo je v aplikovanej psychológii nevyhnutný interdisciplinárny prístup?

Okrem prednášky sú pripravené aj príspevky na aktuálne témy ako Morálne otázky v psychoterapii,  Špecifiká psychologickej pomoci v pastoračnej praxi. Pripravené je aj predstavenie Miesto, kde sa spája duša a duch.

Na podujatie príde aj apoštolský nuncius na Slovensku Mons. Nicola Girasoli, ktorý bude celebrovať rannú svätú omšu.

Od 14:30 sú pre účastníkov pripravené workshopy ako Na slovíčko s morálnym teológom, Znalec z psychológie v kauzách manželskej nulity, Veriaci klient v psychoterapii. Svoj workshop má pripravený aj Igor Smelý na tému Čo je psychoterapia a čo znamená byť psychoterapeutom?

Prihlásiť sa môžete tu.


Ďalšie články