Analytik Ján Baránek zakladá politickú stranu

baránek Ján Baránek. Foto: YouTube

AKTUALIZOVANÉ Šéf agentúry Polis a politický analytik Ján Baránek zakladá politickú stranu s názvom Zdravý rozum – kresťanské a konzervatívne hnutie. Informuje o tom portál Aktuality.

Oznam o začatí zbierania podpisov pre vznik nového subjektu dnes zverejnilo ministerstvo vnútra. Na založenie politickej strany je nutných viac ako 10-tisíc podpisov občanov starších ako 15 rokov.

„Čo ma motivovalo sa včas dozviete,“ reagoval pre Aktuality Baránek a viac o dôvodoch vstupu do politiky hovoriť nechcel.

Vo videu na svojom kanáli na portáli YouTube sa však neskôr vyjadril nasledovne: „To, že idem do politiky neznamená, že bažím po moci. 30 rokov pôsobím verejne, čiže ak by som tam chcel byť, už tam dávno som”.

Baránek tiež skritizoval niektoré kontroverzné politiky, od pandemickej, cez klimatickú až po genderovú. „To čo sa dnes deje v Európe je bezprecedentné, to sa nedeje nikde inde vo zvyšku sveta,“ dodal o nich.

Čo sa týka prognóz prípadného úspechu, príliš veľké očakávania údajne nemá, lebo vraj videl už mnoho začínajúcich strán, pri ktorých sa prehnané ambície nenaplnili.

Vzhľadom na Baránkove názory možno očakávať, že súperiť bude predovšetkým so stranami ako Republika, ĽSNS, Sme Rodina, Smer alebo SNS.

Predčasné parlamentné voľby sa na Slovensku uskutočnia 30. septembra 2023.


Ďalšie články