Pri Žiline delilo osobné vlaky od zrážky sto metrov. Tragédii zabránil dispečer vypnutím prúdu

vlak Ilustračná snímka. Foto: Polícia SR

Premávku vlakov medzi Žilinou a Čadcou prerušili pre hroziaci stret vlakov na jednej koľaji pri zastávke Brodno. Udalosť si nevyžiadala žiadnych zranených. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Ria Feik Achbergerová.

Polícia na sociálnej sieti informovala, že z doposiaľ nezistených príčin sa dostal na obsadenú koľaj iný osobný vlak smerujúci zo Žiliny do Čadce. Všimol si to však elektrodispečer ŽSR, ktorý zabránil zrážke tak, že v danom úseku vypol prúd v trolejovom vedení.

„Následne osobné vlaky zastavili oproti sebe zhruba 100 metrov. U rušňovodičov bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom. K zraneniu osôb nedošlo,“ spresnila polícia.

V tejto veci začala trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. „Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ podotkli z polície.

K incidentu prišlo len niekoľko dní po tom, ako sa v Grécku odohralo najväčšie železničné nešťastie v dejinách krajiny s 57 obeťami. Udalosť spustila v krajine vlnu protestov pre zlý stav a manažment železníc.

(tasr/tod)


Ďalšie články