Krízový manažment zdravotníctva musí počkať. Budúci šéf rezortu Palkovič je na dovolenke v Mexiku

Michal Palkovič, patológ, ktorý má z pozície štátneho tajomníka viesť rezort zdravotníctva ako krízový manažér po odchode Vladimíra Lengvarského, je údajne na dovolenke v Mexiku. Do funkcie tak ešte nenastúpil.

Michal Palkovič. Foto: Jaroslav Novák/TASR Michal Palkovič. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Dočasne poverený premiér Eduard Heger po odchode Vladimíra Lengvarského z postu ministra zdravotníctva oznámil, že rezort povedie krízový manažment na čele s novým štátnym tajomníkom, patológom Michalom Palkovičom, ktorý pôsobí na Úrade pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Heger uviedol, že hoci Palkovič bude ministerstvo riadiť z funkcie štátneho tajomníka, vláda k nemu bude pristupovať ako k plnohodnotnému ministrovi. Po tom čo prezidentka odobrala poverenie Lengvarskému, totiž nemôže na návrh premiéra vymenovať nového ministra, ale riadením rezortu musí poveriť iného člena vlády. Poverenie získal Heger, ktorý už dočasne riadi aj rezort financií. 

Krízového manažéra Palkoviča mal Heger v pláne za štátneho tajomníka vymenovať už v stredu 8. marca.  Palkovič však údajne dovolenkuje v Mexiku a funkcie sa ujme až v polovici mesiaca. Informoval o tom denník Postoj na základe tvrdení bývalého štátneho tajomníka ministerstva zdravotníctva a člena KDH Petra Stachuru.

Stachura to uviedol na sociálnej sieti, pričom premiéra Hegera vyzval, aby situáciu preveril a okamžite začal s implementáciou krízového plánu.

Hoci informáciu zatiaľ ministerstvo ani úrad vlády nepotvrdili, šéfka Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou Renáta Bláhová v komentári pod Stachurovým príspevkom uviedla, že Palkovič je zamestnancom úradu do 15. marca a v týchto dňoch je na dlhodobo plánovanej zahraničnej ceste s návratom 14. marca, ktorú odsúhlasila ešte vlani. Stachura na to reagoval poznámkou, že „nie je fér, aby sa pán doktor Palkovič potápal niekde v mori, keď sa potápa zdravotníctvo Slovenska, ktoré on chce zachrániť.“


K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok