Ukrajinská protiofenzíva je na spadnutie, tvrdia ruskí vojnoví blogeri. Hlavný smer útoku má byť v Záporoží

Ruskí vojnoví blogeri očakávajú, že Ukrajina spustí svoju dlho očakávanú ofenzívu v najbližších dňoch. Smer útoku by mal byť vedený v Záporožskej oblasti smerom k čiernomorskému pobrežiu.

profimedia-0764041454 Ukrajinské tanky. Foto: Profimedia

„Prípravy Ozbrojených síl Ukrajiny na protiofenzívu sa dokončujú. Očakáva sa, že posily prídu do Orechovského sektora. Podľa niektorých správ môžu ukrajinské zoskupenia začať aktívnu fázu ofenzívy v najbližšie dni,“ napísal na Telegrame kanál Rybar, ktorý patrí k najdôveryhodnejším ruským provojnovým blogerom. Podobne vidia situáciu aj ďalší ruskí blogeri.

https://standard.sk/337666/vplyvny-americky-institut-uz-tri-mesiace-tvrdi-ze-ruska-ofenziva-vrcholi-aka-je-skutocna-situacia-v-bachmute/

Práve pri meste Orechov v Záporožskej oblasti sa ruské sily v januári pokúsili o ofenzívu. Okupačné úrady vtedy dokonca tvrdili, že ukrajinská obrana na tejto časti frontu skolabovala. Nakoniec však Rusi dobyli len niekoľko malých obcí.

Záporožský smer útoku mali Kyjevu navrhovať aj západní predstavitelia. V prípade úspešnej ofenzívy a dobytia miest Melitopol a Berďansk by takto Ukrajinci preťali Rusom pozemný koridor, ktorý spája Donbas s Chersonskou oblasťou a Krymom.

Ukrajinské sily sa však údajne sústreďujú aj v samotnej Chersonskej oblasti na pravom brehu Dnepra. Nie je vylúčené, že ich ofenzíva bude preto zahrňovať aj vyloďovacie operácie cez rieku.

Skorý začiatok jarnej ukrajinskej operácie v pondelok naznačil aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. „Rusi ešte majú šancu utiecť, v opačnom prípade ich zničíme,“ povedal ukrajinský líder.

https://standard.sk/332926/velky-rusky-mur-rusi-zintenzivnili-vystavbu-opevneni-ktore-im-maju-vyhrat-vojnu/

Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok