Naď: Opitý americký vojak sa správal neprístojne a už nie je na území Slovenska. Nikoho však nožom neohrozoval

Jaroslav Naď. Foto: Lukáš Grinaj/TASR Jaroslav Naď. Foto: Lukáš Grinaj/TASR

Koncom apríla informoval Štandard o tom, že hnutie Republika podalo trestné oznámenie v súvislosti s údajným napádaním občanov v Banskej Bystrici opitým americkým vojakom. Ako vtedy na sociálnej sieti napísal šéf hnutia a europoslanec Milan Uhrík, v tejto veci podali trestné oznámenie z podozrenia spáchania trestného činu opilstva, výtržníctva a ohrozovania obyvateľov.

Minister obrany Jaroslav Naď sa v utorok ku kauze vrátil v statuse na sociálnej sieti. „Pravdou je, že spomínaný americký vojak ublížil jedine sebe, pretože po tom, čo sa nožom, s ktorým sa hral, porezal na ruke, vybehol von z baru, kde ho spacifikovali policajti. Ublížil si preto, že vo svojom osobnom voľne bol pod vplyvom alkoholu a nevhodnou manipuláciou nožom mohol spôsobiť u verejnosti obavy.“

Ako však podľa Naďa potvrdilo vyšetrovanie, nikomu sa nevyhrážal, neohrozoval, neublížil a už vôbec nikoho nenapadol. A neporušil žiaden zákon.

Každopádne šéf rezortu obrany považuje jeho správanie za neprístojné a absolútne nevhodné, a to si uvedomili aj predstavitelia Mnohonárodnej jednotky NATO pôsobiacej na Slovensku. A preto už americký vojak opustil územie Slovenska.

Jaroslav Naď verí, že táto skúsenosť bude mementom pre všetkých, aby sa aj počas svojho voľna správali zodpovedne a adekvátne svojmu povolaniu.

(red.)


Ďalšie články