Epstein sa vyhrážal Gatesovi, že odhalí jeho aféru s mladou Ruskou

Bill Gates sa v roku 2010 stretol na bridžovom turnaji s Ruskou Milou Antonovou. Podľa zdrojov Wall Street Journal spolu mali románik. Jeffrey Epstein jej zaplatil štipendium na štúdium programovania a od Gatesa neskôr požadoval, aby mu prostriedky preplatil. Ten ho ignoroval.

278405135_539480404209563_5852571937691924611_n Bill Gates. Foto: Facebook/ B. Gates

Pedofil Jeffrey Epstein sa v roku 2017 emailovou komunikáciou vyhrážal Gatesovi pre údajnú aféru s ruskou vizážistkou Milou Antonovou, uviedol Wall Street Journal (WSJ) s odvolaním sa na viaceré zdroje.

Gates sa stretol s vtedy 20-ročnou Antonovou v roku 2010, keď sa presťahovala do metropolitnej oblasti San Francisca Bay Area, kde pracovala ako softvérová inžinierka, píšu americké noviny. So zakladateľom Microsoftu si zahrala na bridžovom turnaji. Inšpirovalo ju to k založeniu vlastnej firmy BridgePlanet, kde by učila ľudí hrať bridž. Začala pre takýto projekt hľadať sponzorov.

Ruska priznala, že mala s Gatesom priateľský vzťah. Zdroje WSJ však uviedli, že mali spolu krátky románik, hoci Gates bol ženatý so svojou vtedajšou manželkou Melindou Gatesovou.

Čo sa týka bridžovej akadémie, Gatesov hlavný poradca Boris Nikolič jej odporučil obrátiť sa na Epsteina, ktorý mal širokú sieť kontaktov. Ten sa s ňou v roku 2013 stretol vo svojom dome na Manhattane, ale kartový projekt odmietol sponzorovať. Zaplatil jej však štipendium na IT školu.

„Neviem, prečo to urobil. Keď som sa ho opýtala, povedal niečo v tom zmysle, že je bohatý a chce pomáhať ľuďom, keď môže,“ skonštatovala Ruska pre WSJ. Epstein jej v novembri 2014 poskytol na používanie aj byt v New Yorku. Antonová však tvrdí, že počas svojho krátkeho pobytu v ňom nekomunikovala s Epsteinom ani s nikým z jeho okolia.

Peniaze za toto štipendium však Epstein v roku 2017 požadoval od Gatesa v súkromnom emaili. Vyzerá to tak, že pedofil sa mu vyhrážal, lebo Gates sa odmietol spolupodieľať na charitatívnej nadácii, ktorú chcel založiť.

„Pán Gates sa stretol s Epsteinom výlučne pre filantropické účely. Keďže Epstein si v týchto záležitostiach nedokázal získať jeho priazeň, neúspešne sa pokúsil využiť predchádzajúci vzťah na ohrozenie pána Gatesa,“ povedala miliardárova hovorkyňa. Dodala, že Gates mu nikdy nevyplatil peniaze za údajnú podporu Antonovej, lebo s ním nemal „žiadne finančné vzťahy“.

Antonová pre WSJ povedala, že nevedela, kým Epstein skutočne bol, a pokladala ho len za „úspešného obchodníka, ktorý chce pomôcť“.

„Som znechutená Epsteinom a tým, čo urobil,“ povedala Antonová, pričom odmietla komentovať svoj údajný vzťah s Gatesom.

Finančník Epstein sa v auguste 2019 podľa oficiálnej verzie obesil vo svojej cele, kde čakal na súdny proces. Bol obvinený zo založenia kriminálnej siete, ktorá mu umožňovala sexuálne zneužívať desiatky neplnoletých dievčat. Najmladšie obete mali v tom čase len 14 rokov.

Podľa prokuratúry platil Epstein v rokoch 2002 až 2005 maloletým dievčatám za masáže a následne ich vo svojich domoch na Floride a v New Yorku pohlavne zneužíval. Epstein všetky obvinenia popieral a žiadal o prepustenie na kauciu, čo mu bolo zamietnuté. V prípade uznania viny mu hrozilo 45 rokov väzenia.


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac