Progresívci robia špinavý politický lynč, bráni Fórum života pridelenie dotácií

Zora Jaurová a Lucia Plaváková. Foto: FB/Lucia Plaváková Zora Jaurová a Lucia Plaváková. Foto: FB/Lucia Plaváková

Pro-life organizácia Fórum života sa ohradzuje voči obvineniam podpredsedníčky Progresívneho Slovenska Lucie Plavákovej o tom, že cez prepojenia s poslankyňou Annou Záborskou si majú priklepávať dotácie.

Plaváková na svojej sociálnej sieti kritizuje, že ministerstvo práce, vtedy ešte pod vedením Milana Krajniaka, pridelilo dotácie mimovládnym pro-life organizáciám Poradňa Alexis a Fórum života, ktoré sú údajne prepojené s poslankyňou Annou Záborskou.

„Poslankyňa OĽaNO sa neštíti nielen obmedzovať práva žien, ale aj finančne dotovať svoje vlastné organizácie, ktoré jej v tom sekundujú,” napísala Plaváková.

Progresívny politický lynč

Fórum života sa voči týmto tvrdeniam ohradzuje, pričom ich označuje za politický lynč. „Zavádzajú vyťahujúc len čiastkové informácie, čím navodzujú zdanie, že sa muselo dôjsť ku korupcii. Nedošlo, pretože sme sa transparentne o dotácie uchádzali a náš projekt bol hodnotený nezávislou komisiou. Žiaden politik nemôže rozhodovať o pridelení dotácií. Konflikt záujmov tak nenastal,” bráni sa Fórum života.

Už v minulosti sa táto organizácia ohradila voči podobným obvineniam poslankyne SaS Jany Bittó Cigánikovej.

https://standard.sk/340593/politicky-lync-poslankyne-bitto-ciganikovej-na-forum-zivota-moze-nastolit-nebezpecny-precedens/

Mimovládna organizácia upozorňuje, že ideologicky sa dotácie rozdeľovali v minulosti, a nie teraz. „A dotácií skutočne nebolo od štátu veľa, nehovoriac o tom, že sme po neskutočne dlhom čase niečo z daného ministerstva vôbec dostali, keďže predtým takmer výlučne podporovalo len pro-choice organizácie vzhľadom na to, že na ministerstve pracovala pani Oľga Pietruchová, zakladateľka združenia Možnosť voľby,“ píše sa v statuse.

Fórum života ďalej tvrdí, že političky sa prideľovaniu dotácií nerozumejú a situáciu využívajú len na neférový politický boj. Peniaze totiž nejdú jej členom, ale cieľovým skupinám, ktoré finančné podporujú.

Dodáva, že sa aktuálne radí s právnikmi, lebo takéto konanie môže vytvoriť precedens „oslabujúci slovenskú demokratickú spoločnosť“.

„Zároveň vás, drahí priatelia, chceme poprosiť, aby ste si nás zastali. Pomáhame rodinám, ženám, starým, chorým a deťom už 20 rokov. Nedopusťme, aby nás tieto útoky zničili. Žiadna z pro-choice organizácií nepomáha ženám ako my,” apeluje organizácia.

(mm)


Ďalšie články