Mesiac hrdosti alebo mesiac hrôzy? LGBT sprievody v júni zachádzali do extrémov

The 53rd NYC Annual Pride Parade 2023 Účastník Pochodu hrdosti v New Yorku. Foto: Profimedia

Sadomasochizmus, nahota, pornografické scény, vulgárnosť. Pred zrakmi detí sa tento rok na dúhových sprievodoch v USA a Kanade a inde na Západe odohrávali výjavy ako z hororu. Pozrite si virálne videá, ktoré zaznamenávajú odvrátenú stránku LGBT sprievodov a takzvaného mesiaca hrdosti.

Mnohí si vydýchnu, že sa dnes končí jún, známy aj ako dúhový mesiac hrdosti. Zatiaľ čo niektorí aktivisti za LGBT práva považujú dúhové sprievody za vrchol tolerancie a citlivosti, tieto podujatia sa stali predmetom kritiky za svoju rastúcu obscénnosť. Na neúnosnosť už začali upozorňovať aj sami členovia tejto komunity.

V roku 2023 sa na sociálnych sieťach objavili desiatky záberov z dúhových pochodov, ktoré sa konali vo veľkých mestách USA a Kanady. Prinášame vám výber tých najhorších z nich. Upozorňujeme, že väčšina z nich nie je určená pre maloletých ani citlivé povahy.

Tento záber je hneď zo začiatku mesiaca, z mesta Los Angeles, kde si mohli účastníci v priamom prenose pozrieť, ako dvaja muži predvádzajú sadomasochistické sexuálne praktiky ako škrtenie a bičovanie.

https://twitter.com/BelissaCohen/status/1665520903420280832?s=20

V polovici júna oslavovali diverzitu v Bielom dome. Pri tejto príležitosti na prezidentské sídlo vyvesili obrovskú dúhovú vlajku. Joe Biden tu predniesol reč, v ktorej o LGBT ľuďoch hovoril ako o najinšpirujúcejších osobách, následne sa s viacerými z nich stretol. Podujatie sa skončilo tým, že aktivisti sa priamo v záhrade pred Bielym domom vyzliekli a ukazovali „trans prsia“.

https://twitter.com/Magister_Mondo/status/1668407568551620612?s=20

V New Yorku sa účastníci pochodu vyzliekli a okúpali sa vo fontáne.

V New Yorku nebola núdza ani o takéto „vystúpenia“.

Presuňme sa do Kanady, konkrétne do Toronta. Aj tam bolo možné vidieť nahých ľudí. Avšak nie vo fontáne, ale priamo v sprievode. (Video sa zobrazí po kliknutí na link nižšie.)

https://twitter.com/TPostMillennial/status/1673098416568811520?s=20

Toto sú zábery z hlavného pódia dúhového podujatia, ktoré sa konalo v Toronte. Jedným z hlavných sponzorov tu bol neslávne známy pivovar Bud Light.

V Toronte nebola núdza ani o „nezvyčajné kostýmy“.

Horúco však nebolo len v Toronte a New Yorku. Nahých ľudí, tentoraz na bicykli, bolo možné aj tento rok stretnúť na pochode v meste Seattle.

Na tomto pochode ste si v rámci sprievodných podujatí mohli taktiež hodiť tehlu do svojho obľúbeného republikána. Na výber boli aj Donald Trump, Ron DeSantis či Ted Cruz.

V Denveri sa na hlavnom pódiu v rámci programu, ktorý bol určený aj pre rodiny s deťmi, spievalo o orálnom sexe, pričom tanečníci na pódiu ho napodobňovali.

Minnesota je natoľko hrdá na to, čo sa v štáte odohrávalo počas júna, že zverejnila promo video, ktorým sa snaží nalákať turistov.

https://twitter.com/RebsBrannon/status/1674078657835327489?s=20

Nevedno, z ktorého mesta je video, na ktorom vidno ľudí napodobňujúcich súlož s policajným autom.

Keďže pochody hrdosti sú prístupné deťom, všetky vyššie uvedené scény mohli vidieť aj ony. Preto sa viacerí užívatelia sociálnych sietí nad podobnou dramaturgiou pozastavovali. Niektorí sa snažili apelovať na rodičov, iní sa nad nimi pohoršovali.

https://twitter.com/JoeyMannarinoUS/status/1673091985018609666?s=20

Účastníci pochodu v New Yorku dali najavo, čo si myslia o vhodnosti LGBT pochodov pre deti. Ich pokrik bol: „Sme tu, sme kvír, ideme si po vaše deti.“

Mesiac hrdosti sa nevyhol ani školám. V Long Beach v štáte Kalifornia škola v rámci mesiaca hrdosti zorganizovala vystúpenie drag queen. Tento performer na svojom instagramovom profile rozdáva sexuálne hračky.

Niektorí okoloidúci už toho mali dosť. Na sociálnej sieti zarezonovalo video, v ktorom muž v Toronte upozornil políciu na nahých ľudí, ktorí v rámci dúhového sprievodu pochodovali aj pred zrakmi detí. Policajt sa najprv vyjadril, že pravdepodobne pôjde o duševne chorých ľudí a podobné správanie je zvyčajne trestné. Potom však dodal, že ak sa to udialo počas LGBT pochodu, je to v poriadku.

Ako mohli dopadnúť ľudia, ktorí proti dúhovým pochodom protestovali, zobrazuje zasa toto video z mesta Seattle. Je na ňom muž, ktorý pôsobí, akoby sa snažil čítať Bibliu. Obkolesuje ho však dav účastníkov pochodu, ktorí naňho spočiatku štekajú ako psi a neskôr pustia hlasnú hudbu, aby ho nebolo počuť, tancujú okolo neho a mávajú pred ním dúhovými vlajočkami.

https://twitter.com/TPostMillennial/status/1673158734619774976?s=20

Ešte horšie dopadla feministická aktivistka, ktorá držala transparent tvrdiaci, že gender ideológia ide proti právam žien. Ženu najprv obkľúčil pobúrený dav. Viacerí jej ukazovali obscénne gestá. Neskôr zničili jej transparent, pričom zopár rán schytala aj ona samotná.

Excesom sa však nevyhla ani Európa. V škótskom Edinburghu napríklad kňaz, ktorý má na starosti duchovnú službu v detskej nemocnici, premenoval počas júna miestnu kaplnku na „oddychovú zónu“ a jej steny obvešal dúhovými vlajkami.

Ako píše The Telegraph, tento krok pobúril viacerých lekárov a rodičov. Rodina nevyliečiteľne chorého batoľaťa pre noviny uviedla, že „už nemôže využívať túto miestnosť, aby našli útechu vo svojej viere, pretože sa stala prejavom aktivizmu, ktorý je v rozpore s učením hlavných náboženstiev“.

Maxwell Reay, ktorý pôsobí ako nemocničný kaplán a kaplnku znevážil, je sám transsexuál a LGBT aktivista.

Že nešlo o ojedinelý prípad, keď si niektorí zamieňajú vieru v Boha s vierou v LGBT ideológiu, svedčí aj nasledujúce video, ktoré v posledných dňoch koluje na sociálnych sieťach. Je to záznam z bohoslužby, na ktorej sa veriaci pod vedením kňažky modlia krédo. To sa začína slovami: „Verím v nebinárneho boha, ktorý používa zámená v množnom čísle.“ Veriaci ďalej hovoria, že veria v Ježiša Krista, „ktorý mal dvoch otcov“, a neskôr, že veria v „dúhového ducha, ktorý rozbíja náš obraz jediného bieleho svetla a láme ho na dúhu nádhernej rozmanitosti“.

https://twitter.com/ClownWorld_/status/1674273421591719938?s=20

Urážlivo ku kresťanskej viere sa správali v New Yorku, ako ukazuje ďalšie video. Sú na ňom členovia skupiny, ktorá si hovorí „Church Ladies for Choice“ (niečo ako veriace ženy za možnosť voľby). Spievajú tak urážlivú pesničku, že jej text nebudeme prekladať.

Podobne sa ku kresťanom zachoval aj baseballový klub Los Angeles Dodgers, ktorý na večierok zorganizovaný pri príležitosti mesiaca hrdosti pozval aj organizáciu s názvom Sisters of perpetual indulgence (Sestry ustavičného oddávania sa). To vyvolalo široké pobúrenie nielen medzi katolíkmi, keďže táto organizácia sa správa extrémne urážlivo voči kresťanom. Ako vyzerá ich vystúpenie možno vidieť na videu nižšie.

https://twitter.com/megbasham/status/1661128764372185088?s=20

Na pochodoch hrdosti nechýbali satanisti.

O tom, že nešlo o ojedinelú návštevu, svedčí aj fotografia z mesta Boise v štáte Idaho, kde taktiež môžeme vidieť členov miestnej satanistickej komunity.

Dúhový mesiac, ktorý je už v mnohých západných krajinách vnímaný ako akýsi štátom podporovaný festival, sa teda skončil. Aj keď nie tak celkom, v Kanade tento rok vyhlásili sezónu hrdosti. Dúha má po novom v severoamerickej krajine zabrať jún, júl, august a september.

Michal Čop, Dana Vitálošová


Ďalšie články