Andrej Danko: Odovzdať zbrane a potom sem volať cudzích vojakov, to je neakceptovateľné

Pôvodným predvolebným plánom SNS bol slovenský opozičný blok spolu so Smerom a Hlasom. Spájanie menších národných strán bolo plánom B, ktorý vychádza a ktorý môže viesť k národnej vláde. V rozhovore pre Štandard to tvrdí predseda SNS Andrej Danko.

01_Danko_MZ Predseda SNS Andrej Danko. Foto: Štandard/Matúš Zajac.

Vyzerá to tak, že SNS je späť nad piatimi percentami asi aj preto, že pospájala takmer všetko, čo bolo dostupné: Tarabovu stranu Život, Národnú koalíciu, Radačovského, syna generála Lučanského… Ako dlho to všetko udržíte pokope?

Predbiehate. Môj pôvodný sen bol vytvoriť slovenský opozičný blok. Snažil som sa Fica aj Pellegriniho presvedčiť, aby do toho išli a aby sme spoločne garantovali, že Sulík, Matovič, Boris Kollár a progresívci si tu nemôžu robiť, čo chcú, a nemôžu po voľbách 2023 vládnuť. Tá moja myšlienka vznikla minulý rok pri spomienke na Zvolenský manifest, kde si Rázus s Hlinka podali ruky. Nepodarilo sa to, lebo Pellegrini má natoľko narušené vzťahy s Ficom, že odmietal rokovať o akejkoľvek spolupráci.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.