Nočný beh ulicami Košíc sa už tradične koná deň pred víkendom

KOŠICE – Košický Nočný beh má mimoriadne dôležité miesto nielen v kalendári športovcov, ale aj u všetkých, ktorí sa chcú zabaviť. Už tento piatok (8. 9.) napíše svoj 9. ročník. Milovníci športu a dobrej nálady sa stretnú o 20.00 hod. pri Dolnej bráne.

KNR3 Ilustračná snímka FOTO: Košice Night Run FB

Zaujímavá trať vedúca historickým centrom Košíc bude mať 10 km, novinkou tohto ročníka je aj jej 5,5 km verzia vhodná pre menej zdatných bežcov i deti. Hudobné pódiá, svetelné efekty, živé kapely či popredných dídžejov stretnete po celej dĺžke trate.

„Aj tento ročník prinesie veľa hudby. Na trati bude viac ako 15 hudobných pódií, spomeniem Mäsiarsku či Kováčsku, malé koncerty nájdete aj na Sándor Márai stage, Porto stage, Retro stage, Jazz stage, Kino Úsmev stage či Hrnčiarska stage. Bežíme síce od dvadsiatej, no hudobníci a dídžeji začínajú už od osemnástej,“ vysvetlil hlavný organizátor Marek Petráš z Rádia Košice s tým, že hudba vytvorí skvelý warm up, no chýbať tesne pred behom nebude ani rozcvička. Pre športovcov budú na trati zabezpečené dve občerstvovacie stanice.

Bežci sa nemusia obávať, že stratia sekundy, každému bude čipom zmeraný výkon aj presne na piatom kilometri pri Immaculate. Navyše 5,5 km okruh nemá vekové obmedzenie, resp. spodnú vekovú hranicu na prihlásenie. „Každý bežec získa medailu v originálnom dizajne, bonusy od našich partnerov, ale aj možnosť vyhrať letenky do Varšavy od Letiska Košice,“ doplnil Petráš.

Registrácia a obmedzenie dopravy

Ak sa ešte stále pohrávate s myšlienkou, či sa na Košický Nočný beh prihlásiť, vedzte, že počet bežcov je limitovaný a už atakuje hranicu 2 000 účastníkov. Zaregistrovať sa môžete online cez web www.nightrun.sk, alebo priamo pri prezentácii, ktorá je do štvrtka od 9.00 hod. do 20.00 hod. v Cassovare na Žriedlovej v Košiciach. V piatok sa bude možné zaregistrovať či odprezentovať už iba do 16.00 hod.

Či už sa na beh vyberiete so štartovým číslom alebo ako fanúšik, pripravte sa na dopravné obmedzenia. Uzávera v úzkom centre mesta nastane od 19.30 hod. a potrvá do 22.00 hod. Dotkne sa hlavne ulíc Kováčska, Mäsiarska, Alžbetina, Vrátna, Štefánikova či Puškinova.


Rekonštrukcia cesty I. triedy medzi Golianovom a Vrábľami v nitrianskom okrese sa nielen naťahuje, ale aj predražuje. Ľudia na obchádzkových trasách šomrú nad zvýšenou dopravou, primátor Vrábeľ aj starostovia však budú požadovať opravy poškodených vozoviek.
Prejsť na článok
Prebiehajúce šetrenie pochybení Jána Mazáka počas jeho pôsobenia na čele Súdnej rady odhalilo mnohé nedostatky, hoci stále nie je ukončené. Súdna rada chce vymáhať nezákonné benefity od Mazáka prostredníctvom žaloby a nevylučuje ani jeho trestnú…
Prejsť na článok
Ostrá kritika členov Súdnej rady sa na adresu médií zniesla po tom, ako iniciatíva Za otvorenú justíciu vydala zavádzajúci text o dvojakom prístupe voči sudcom. Konkrétne médiá s konkrétnymi pochybeniami boli predmetom polemiky, ktorej záverom…
Prejsť na článok