Sedembolestná Panna Mária, ochráň Slovensko! Aj pred smrťou a utrpením spôsobených umelými potratmi!

3. roèníkk Národného pochodu za život Na snímke 3. ročník Národného pochodu za život. Bratislava, 22. septembra 2019, ilustračný obrázok. Foto: Pavel Neubauer/TASR

Sedembolestná Panna Mária je patrónkou Slovenska. Sedem je v biblickom ponímaní symbol plnosti, treba ho vnímať najmä symbolicky – Matka Božia prežila plnosť bolesti. Podľa tradície hovoríme o siedmich bolestiach, ktoré Panna Mária prežila:

  1. Proroctvo Simeona v chráme („tvoju dušu prenikne meč“)
  2. Útek do Egypta pred kráľom Herodesom, ktorý chcel zabiť malého Ježiša
  3. Strata dvanásťročného Ježiša v chráme
  4. Stretnutie s Ježišom na krížovej ceste
  5. Ukrižovanie a smrť Ježiša
  6. Snímanie z kríža
  7. Ježišov pohreb

Sedem bolestí nečakane tehotnej matky

Ak si nečakane tehotná, je možné, že zažiješ niektoré z týchto bolestí matiek tlačených do potratu:

1. “Proroctvá” radcov avizujúcich, že si zničíš život, ak si dieťa ponecháš.
2. Útek pod rúškom noci do azylového domu či ku kamarátke pred otcom dieťaťa alebo rodičmi, ktorí ťa nútia k zabitiu dieťaťa pod tvojím srdcom.
3. Obava zo straty doterajšieho spôsobu života, (opäť) plienky, nočné vstávanie, preloženie letnej dovolenky…
4. Stretnutie s ľahostajnosťou, opovrhnutím, nepochopením túžby ponechať si vlastné dieťa, tlakom na ukončenie života pre finančné, sociálne, študijné či iné dôvody, kultúra smrti v radách ako „Tri deti sú priveľa…“. Počúvanie obhajcov potratov z radov politikov, médií či „lekárov“, ktorí vehementne bojujú proti akýmkoľvek pozitívnym zmenám.
5. Zabitie dieťaťa v lone matky.
6. Odchod uplakanej a vyprázdnenej duše z nemocnice, kde jej „lekár“ vzal dieťa.
7. Hrob mnohoročných výčitiek a neodpustenia sebe i iným, ktorí Ti nepodali pomocnú ruku.

Sedem lepších riešení ako potrat

A aké lepšie riešenia majú proliferi?

1. Povzbudenie a útechu. Ty to zvládneš, je tu veľa ľudí, ktorí Ti pomôžu! Tvoja rodina časom prijme túto situáciu a budú šťastní starí rodičia a príbuzní.
2. Prístrešie jednotlivcov či organizácií, ktoré Ti pomôžu ujsť pred nátlakom.
3. Poradenstvo a poukázanie na to, ako prichádzajúce dieťa život nezničí, len ho zmení. A zásadne obohatí láskou.
4. Stretnutie s odborníkmi na sociálne veci či s organizáciami, ktoré ti pomôžu postaviť sa na vlastné  nohy, pomoc s deťmi od mladých vo farnosti či z dobrovoľníckej organizácie. Hlas obhajcov života, ktorí hľadajú riešenia, ako sa veci dajú zlepšiť.
5. Život a úsmev malého človiečika, ktorý Ti dá veľa lásky a radosti.
6. Odchod z ambulancie Lekára s informáciami o možnostiach pomoci, o organizáciách a cirkvách, ktoré Ti pomôžu nájsť lepšie riešenia.
7. Oslava krstu, prvých, druhých, tretích… 60. narodenín dieťaťa, ktoré si zachránila svojou odhodlanosťou a s pomocou tých, čo sú za život.

Volíme (si) život!

Pozývam Vás na pochod Bratislava za život, aby sme spolu poukázali na lepšie riešenia, než je umelý potrat. Ten jedno srdce zastavuje, matku ohrozuje na zdraví a psychike (www.cenapotratu.sk) a zraňuje mnoho ďalších ľudí (otca dieťaťa, starých rodičov, súrodencov, širšiu rodinu, lekára i celú spoločnosť).

Chránime prírodu, zvieratká, chráňme aj nenarodených, najmenších z nás.

Stretneme sa na Hlavnom námestí Bratislavy 24. septembra 2023 o 15:00, kde si vypočujeme príhovory osobností kultúrneho života, zdravotníctva, Cirkvi, verejného života či médií (vystúpi aj otec arcibiskup Stanislav Zvolenský či Rod Dreher). A príde aj kúzelník 🙂

Tomáš Kováčik

spoluorganizátor Bratislavy za život

člen Rady vlády SR pre rodinu a demografický vývoj

PS: Budeme radi, ak sa zapojíte ako dobrovoľníci (https://docs.google.com/forms/d/17KljchzQS8VAlssbjP5md5sLnIbi-PcJVhhVqUPr6vw/) a pochod podporíte finančne (www.donio.sk/bzz).


Ďalšie články