Miliónový pochod v Kanade. A príbeh odvážneho stredoškoláka, ktorého vyhodili z katolíckej školy

Josh Alexander uprostred. Zdroj: X / Josh Alexander Josh Alexander uprostred. Zdroj: X / Josh Alexander

Miliónový pochod na ochranu detí pred LGBT indoktrináciou v školách pripravujú na 20. septembra 2023 aktivisti, cirkvi a rôzne organizácie v deviatich kanadských provinciách a jednom teritóriu, aby sa spojili „od pobrežia k pobrežiu“ so snahou zabrániť sexualizácii detí.

Rodičia už majú dosť tajomstiev, vylučovania z podielu na výchove vlastných detí a nehorázneho zasahovania zo strany škôl v mene inklúzie. Sú proti tomu, aby sa deťom hovorilo, že si môžu zmeniť svoje pohlavie bez toho, aby o tom hovorili so svojimi rodičmi a aby sa pornografická literatúra používala pri sexuálnej výchove. Majú dosť obviňovania z nenávisti a chcú sa postaviť za svoje deti, uvádza Daily Citizen na svojej stránke v propagačnom videu k podujatiu.  

Plagát pochodu jednotný pre všetky zúčastnené mestá naprieč Kanadou

Vo vyše stovke kanadských miest, ktoré prihlásili svoju účasť na pochode sa obyvatelia vyjadrujú, že im nejde o nenávisť alebo krajne pravicovú politiku, ale o zachovanie nevinnosti detí tým, že sa im nebude v školách predstavovať ideológia LGBT. „Deti nie sú vybavené na to, aby niesli váhu dospelej sexuality a vystavovať ich týmto sexuálnym konceptom a obrazom je škodlivé,“ hovoria organizátori.

Na pochode v Ontáriu sa zúčastní ako vedúci mládeže aj mladý aktivista a zakladateľ hnutia Zachráňme Kanadu (Save Canada) 17-ročný Josh Alexander, ktorého príbeh zaujal vlani kanadskú verejnosť. 

Ako študent 11. ročníka katolíckej strednej školy St. Joseph Catholic High School v meste Renfrew v Ontáriu sa v októbri 2022 postavil na stranu spolužiačok, ktoré boli znepokojené tým, že sa o dievčenské toalety musia deliť s transrodovými spolužiakmi. Navyše, ani po rozhovore s riaditeľom školy sa nič nezmenilo, ich rozpaky a nevôľu ignoroval. 

Josh Alexander sa dievčat zastal a vyjadril svoje názory, že muž a žena sú jediné dve pohlavia, muži sa nemôžu stať ženami a dievčatá majú právo používať vlastné toalety bez toho, aby im do toho zasahovali biologickí muži.

Vyjadrenie týchto názorov prinieslo Alexandrovi vylúčenie zo školy. A to aj napriek tomu, že Katechizmus Katolíckej cirkvi v paragrafe 355 cituje 1. Mojžišovu 1,27: „Boh stvoril človeka na svoj obraz, na Boží obraz ho stvoril, ako muža a ženu ich stvoril.“

Alexander sa však do školy vrátil a 8. februára ho zatkla polícia za porušenie zákazu vstúpiť na jej pôdu. Podľa National Post však skutočným zločinom, za ktorý bol študent potrestaný, bolo presadzovanie svojho [kresťanského] presvedčenia“.

„Vylúčili ma za komentáre, ktoré som povedal počas diskusie v triede,“ povedal pre National Post a vysvetlil, že triedna diskusia sa týkala študentov mužského pohlavia, ktorí používajú ženské toalety, rodovej dysfórie a dojčenia mužov, pričom každý, vrátane učiteľa, mohol vyjadriť svoj názor. „Povedal som, že sú len dve pohlavia a že sa narodíte buď ako muž, alebo ako žena, a to ma dostalo do problémov,“ dodal Alexander.

Niektorí študenti sa proti jeho poznámkam ohradili a uviedli, že sa v jeho prítomnosti necítia „bezpečne“. Riaditeľ školy v ich mene podnikol kroky, no na ochranu bezpečnosti dievčat, ktoré vyjadrili nespokojnosť s používaním dievčenských toaliet chlapcami, škola žiadne takéto opatrenie neprijala.

Rodina Josha Alexandra si najala právnika Jamesa Kitchen z Liberty Coalition Canada, ktorý podnikol právne kroky na jeho návrat do školy. Riaditeľ mu umožnil doštudovať a pokračovať za viacerých absurdných podmienok, napríklad, že jeho kontakt s transrodovými osobami v škole bude sledovaný, lebo dvom „transrodovým“ žiakom je jeho prítomnosť nepríjemná.

James Kitchen povedal, že tieto požiadavky nemajú žiaden právny základ a predstavujú odpornú formu náboženskej diskriminácie. „Alexander úmyselne nezastrašoval a nebude zastrašovať ani inak obťažovať žiadneho transrodového študenta. Nie je však zodpovedný za to, že transrodoví študenti bezdôvodne zažívajú subjektívne pocity urážky alebo sú „neistí“ v dôsledku toho, že niekto vyjadrí svoje náboženské presvedčenie alebo názory počas triednych debát o pohlaví,“ uviedol právnik.

Alexander medzitým podal sťažnosť na tribunál pre ľudské práva, aby mohol byť znovu zapísaný do svojej školy. „Vyhodili ma zo školy na osem mesiacov a potom sa na nejaký čas odmlčali a nekomunikovali,“ povedal Alexander pre National Post a dodal: „Potom mi len koncom leta poslali e-mail a povedali, že keďže som nebol prítomný na žiadnej hodine – z ktorej ma vyhodili – vylúčili ma zo školy.“

Začal sa nový školský rok a 12. septembra Josh na svojom X-účte napísal: „Po desiatich mesiacoch sa stále nemôžem vrátiť do školy.  Moje zločiny? Citovanie Evanjelia Marka 10:6 a nazvanie mužského dojčenia pedofíliou.“

X účet Josha Alexandra

Na stránke organizácie Save Canada, ktorú založil píše: Väčšina obyvateľstva kľačí pred skorumpovaným systémom, ale my nie. My kľačíme pred Bohom a len pred ním. 


Ďalšie články