Za Matovičovou volebnou bombou cítiť intrigy. A nadprácu NAKA

Snímka obrazovky 2023-09-25 o 18.36.26 Igor Matovič. Foto: TASR

Po nedeľnom ostreľovaní SaS by mal mať problém nielen Sulík, ale aj Matovič. Vyzerá to tak, že pôvodným zdrojom informácií, ktoré použil Matovič, nebol Sulíkov mobil, ale Haščákov. Ten, ktorý po zadržaní Haščáka v decembri 2020 získala NAKA.

Na úvod dve zásadné poznámky. Hrabať sa niekomu v súkromí a súkromnej komunikácii je nízke. Zverejňovať jej obsah týždeň pred voľbami je zákerné. A človek, ktorý rád a opakovane používa tieto nechutné praktiky, je buď špinavec, alebo psychiatrický pacient. Prípadne oboje.

Toľko k Matovičovi a k jeho tradičnej záľube vo výrobe fekálnych projektilov.

Pokiaľ ide o Sulíka, je zarážajúce, ako vytrvalo dokáže opakovať tie isté chyby. Či už ide o likvidáciu vlády, alebo o komunikáciu s lobistami typu Kočner a Haščák.

Ak majú zverejnené správy medzi Haščákom a Sulíkom reálny základ, SaS vlastne nemá čo vysvetľovať. Nepôjde to. Písať si s Haščákom počas rokovania vlády, zastaviť na jeho žiadosť predložené návrhy ministra, bojovať za peniaze pre poisťovňu Penty, žiadať Haščáka, aby dodal strane argumenty, ktorými to celé treba vysvetliť a očakávať za to mediálnu podporu Cigánikovej… To sa obhájiť nedá. Je to ukážkový klientelizmus.

Za to sa dá už iba zaplatiť. Otázne ostáva hlavne to, aká vysoká bude cena.

Problémom SaS nie sú len zlozvyky a opakované chyby Sulíka. Dnes je hlavným problémom SaS to, že vyschla a nemá rezervy. Zálohy. Strana s podporou päť percent nedokáže nahradiť ani drobné straty po malých (bežných) útokoch.

Sulíkovi veľmi vážne hrozí, že sa potopí. Spoliehať sa môže len na šťastie. Presnejšie: na veľkú dávku šťastia.

Tento komentár by však nemal ostať len pri starých hriechoch Sulíka. Jednak preto, že po nedeli sú jasné a Sulík za ne bude platiť. A potom preto, že nedeľná tlačovka Matoviča otvára aj jeden oveľa vážnejší problém: politickú nadprácu NAKA.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami