Konzervatívnym politikom v novej vláde na cestu

90. schôdza Národnej rady SR Anna Záborská počas schôdze NR SR 2. mája 2023. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Rozdiel medzi koalíciou a opozíciou je obrovský. V opozícii od politikov záleží menej, v koalícii veľa. Práve sa striedame, a tak chcem v dobrom upozorniť na viaceré zápasy, ktoré som viedla, ale dokončené nie sú.

A je mi jasné, že možno nebudú ani toto volebné obdobie. Avšak tvrdá práca za ich uskutočnenie je nutná. Niekde treba blokovať, inde sa posúvať pomaly vpred.

Blokovanie zla

V politike som nejaký ten piatok a blokovanie zjavného zla je čoraz dôležitejšie a tvorí čoraz väčšiu časť našej politickej práce. Príkladom je odborný postup pre takzvaný transsexualizmus. Vďaka Bohu, ani po dvoch rokoch a obrovskom tlaku progresívnych lobistov nie je schválený a leží na stole ministra zdravotníctva.

Ďakujem všetkým ľuďom, ktorí nám pomohli tento vysoko ideologický a neodborný „odborný“ postup blokovať. Bola som úprimne zhrozená, s akou laxnosťou k veci pristupovali mnohé odborné lekárske spoločnosti či medicínski odborníci. Hlavne sa nechceli popáliť, ísť do sporu a podobne. O to viac obdivujem tých, ktorí sa aj za cenu straty kariéry prihlásili k dobru, a dobro je ľuďom s transsexualizmom pomáhať, nie ich utvrdzovať v ich dojmoch, lebo sú módne. Aj keď neexistujú skutočné vedecké dôkazy, o čom svedčí aj samotný návrh štandardného postupu, kde v použitej literatúre márne hľadáte solídny vedecký základ pre ideologickú esejistiku tohto takzvaného štandardného postupu.

Ďalším príkladom je potratová tabletka. Parlament v minulom období zásadne odmietol chemický umelý potrat. Napriek tomu sa jedna z kandidátok na ministerku zdravotníctva z Hlasu-SD vyjadrila, že ona ju podporuje. Verím, že sa konzervatívcom v budúcej vláde podarí blokovať takéto ideologické výstrelky. Rovnako, ako sa darilo nám za čias hrôzovlády pani Cigánikovej v rezorte.

Tých vecí je omnoho viac, ale toto sa dostalo aj na verejnosť, preto to chcem zdôrazniť. Samozrejme, sa to týka aj rôznych fiduciárnych vyhlásení a podobne, ktoré iba zakrývajú postupné zavádzanie registrovaných partnerstiev. Žiaľ, zdá sa, že aj niektorí politici, ktorí sa hlásia ku konzervatívcom, ustupujú a sú ochotní začať krájať progresivistickú salámu, ktorej koniec a dôsledky už vidíme na západ od našich hraníc.

Budovanie dobra

Všetci vieme, že život je posvätný. Dnes naši progresívni „priatelia“ radi hovoria o rôznych nových pseudo právach. Pritom akosi zabúdajú spomenúť, že sa najskôr musíme narodiť, aby sme ich mohli mať. Ak zoberieme život nevinnému nenarodenému, oberáme ho aj o všetky ďalšie práva, ktoré tak ospevujú progresívci. Jednoducho bez života niet práv. A tu musíme nájsť cestu, ako posunúť ochranu života viac vpred. S tým súvisí aj ochrana matiek, rodín a ich podpora.

Ochrana detí musí byť našou prioritou. A to nielen pred rôznymi ideológiami v školách, ale aj pred závislosťami od voľne dostupných návykových látok či smartfónov. Nezabúdajme, že dnes viac ako škola, vládne formovaniu detí internet a sociálne siete.

Je toho mnoho, čo treba urobiť. Chcela som iba upozorniť na najvypuklejšie veci, ktorým budeme čeliť chtiac-nechtiac. 

Úprimne želám konzervatívcom a kresťanom v novej vláde úspech. Ich úspech bude aj úspechom našej vlasti, Slovenska. Nebudú to mať ľahké, čo z vlastnej skúsenosti dobre viem. Ale netreba zabúdať na evanjeliové slová: „Dobrý boj som bojoval, vieru zachoval.“ Je to prísľub pre nás všetkých, ak zostaneme verní Pravde.

Rubrika Hyde park slúži ako priestor pre publikovanie názorov, postojov a tém osobností z rôznych oblastí života a diania v spoločnosti. Texty nevyjadrujú názor redakcie. 


Ďalšie články