Čistky v polícii? Kyjak v ruke Eštoka vyrobili Obyčajní

Nový minister vnútra začal zostra. S kyjakom. Okamžite odvolal policajného prezidenta, chystá rýchlu výmenu šéfa inšpekcie za muža z civilu, odstavil stíhaných čurillovcov… Irónia osudu zariadila, že koná presne podľa pravidiel a praxe Igora Matoviča.

Hlas-SD predstavil svoje nominácie na ministrov Matúš Šutaj Eštok. Foto: Jakub Kotian/TASR

To, čo sledujeme na vnútre, môžeme pokojne nazvať čistky. V hrubom štýle. Rovnako drsne pôsobia aj nové nominácie. Šéfom policajnej inšpekcie sa má stať Zurian, ktorý má jeden drobný nedostatok – nepracuje v polícii. V roku 2021 skončil. Odišiel do civilu.

Stínanie hláv policajtov a ich blesková výmena za ľudí z civilu nepôsobí dobre. Pri hľadaní nových šéfov polície by mohol byť aspoň náznak výberového konania. Aby to nevyzeralo tak, že minister rozdáva funkcie cez telefón – a nemusí sa ani sekundu obťažovať, aby rozhodnutia verejne vysvetľoval.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.