Nová slovenská hudba prinesie aj niekoľko premiér. Na festivale vystúpia osvedčené telesá i mladí umelci

Arte Pro Arte: violončelista Andrej Gál a klavirista Peter Javorka. Reprofoto: Youtube Arte Pro Arte: violončelista Andrej Gál a klavirista Peter Javorka. Reprofoto: Youtube

Počas štyroch novembrových dní sa bude konať už 32. ročník festivalu Nová slovenská hudba 2023. Od 8. do 11. novembra ponúkne podujatie súčasnej klasickej hudby slovenských skladateľov štyri koncerty komornej tvorby. Súčasťou budú sprievodné podujatia – masterclasses a koncert výnimočného dua Arte Pro Arte, ktorý uvedie dve svetové premiéry.

Festivalové koncerty sa budú konať v Bratislave a Košiciach. Partnermi podujatia sú Štátna filharmónia Košice, ktorá sa prezentuje 9. novembra v Kunsthalle Košice, a záverečný koncert bude patriť Slovenskej filharmónii, 11. novembra v bratislavskej Redute.

Ďalším spoluorganizátorom podujatia je Slovenský rozhlas, ktorý bude hostiť Ensemble Ricercata na otváracom koncerte festivalu 8. novembra v Malom koncertnom štúdiu. Symfonický orchester Slovenského rozhlasu sa predstaví 10. novembra vo Veľkom koncertnom štúdiu. Všetky koncerty sa začínajú o 19:00 hodine, budú nahrávané a postupne ich rádio Devín odvysiela v rámci relácie Festivalové reminiscencie. 

Pre fajnšmekrov vážnej hudby je pripravená pestrá ponuka komornej tvorby, zaujímavá generačne, esteticky aj nástrojovo, v interpretácii vynikajúcich domácich umelcov. 

Predskokanský koncert predstaví dve svetové premiéry


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami