Stratená letisková batožina za 2 eurá? Nenechajte sa zlákať podvodníkmi

BRATISLAVA – Kreativita podvodníkov nepozná hranice a priestor sociálnych sietí sa často stáva živnou pôdou ich snahy o nezákonné obohatenie. Tentoraz sa ich terčom stalo bratislavské Letisko Milana Rastislava Štefánika.

falošná facebooková stránka Bratislavské letisko Milana Rastislava Štefánika upozorňuje na podvodníkov. Foto: Letisko Bratislava/FB profil.

Podvodníci vytvorili na Facebooku falošný profil letiska, na ktorom informujú ľudí o predávaní stratenej batožiny za symbolické 2 eurá. Ľudí sa snažia nalákať na „poklady“, ktoré môžu tieto kufre v sebe ukrývať od mobilných telefónov cez tablety až po drahé šperky. Údajne totiž končí obdobie, keď môžu túto batožinu skladovať, a preto sa rozhodli ju sprostredkovať ľuďom za symbolickú cenu. Cieľom týchto fejkových profilov je pritom dostať sa k údajom z vašej platobnej karty.

Letisko vydalo vyjadrenie, ktorým sa jasne dištancuje od týchto podvodných stránok a ich aktivít. „Upozorňujeme na falošnú facebookovú stránku s názvom Letisko M. R. Štefánika. Letisko v Bratislave nemá nič spoločné s uvedeným profilom, ani informáciami a súťažami uverejnenými na tejto stránke,“ uviedlo letisko na svojom oficiálnom a jedinom facebookovom profile.


Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac

ECB vo štvrtok znížila úrokové sadzby. V tomto roku to nemusí byť poslednýkrát. Rozhodnutie Európskej centrálnej banky znížiť úrokové sadzby o 25 bázických bodov bolo podľa prezidentky ECB Christine Lagardovej „jednomyseľné“.

prečítať viac

Výška hrubej minimálnej mzdy v budúcom roku je už známa. Oproti roku 2024 poskočí o 66 eur. Pre tých, ktorí ju zarábajú, by malo ísť o dobrú správu. Môže v tom však byť háčik.

prečítať viac

Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac