Transrodová strelkyňa z Nashvillu, ktorá vraždila deti: Jej manifest ukazuje, že neznášala belochov

nashville covenant, streľba Deväť roční Evelyn Dieckhaus, Hallie Scruggs a William Kinney, 60-ročná riaditeľka školy Katherine Koonce, 61-ročná suplujúca učiteľka Cynthia Peak a 61-ročný správca Mike Hill, obete streľby v Nashville. Foto: Facebook

Žena vydávajúca sa za muža zastrelila v marci tohto roka na základnej škole šesť ľudí vrátane troch detí. Uniknuté záznamy z jej denníka ukazujú, že dôvodom streľby boli zrejme „belošské privilégiá.“

V pondelok sa v amerických médiách objavili tri stránky z denníka strelkyne, ktorá 27. marca tohto roku zastrelila v kresťanskej škole v meste Nashville šesť osôb, z toho tri deti vo veku deväť rokov.

Podľa tohto zdroja sa zdá, že útočníčka bola indoktrinovaná extrémnou ľavicou teóriou, ktorá hlása rasovú nenávisť namierenú voči bielym ľuďom, ktorých chápe ako „privilegovaných.“

„Všetkých vás pos*atých blbečkov s vlasmi farby ošťatej slamy mám chuť postrieľať, vy malí crackeri! Vy banda tepľoškov s belošskými privilégiami“ [cracker je rasová nadávka používaná voči bielym obyvateľom južnej časti USA, najmä chudobným roľníkom, pozn. red.].

Strelkyňa ďalej v denníku píše, že je trochu nervózna a bojí sa, či sa jej útok podarí. O niekoľko riadkov nižšie píše, že dúfa, že útok bude mať čo najviac obetí. Na ďalšej strane ma napísaný presný rozvrh celého dňa, keď sa útok uskutočnil.

Pravosť záznamov neskôr potvrdil náčelník polície v Nashville John Drake. Drake krátko po streľbe prisľúbil, že manifest „čoskoro“ zverejnia. Potom to však odmietol. Jedným z dôvodov bolo, že si to údajne neželajú pozostalí.

V uplynulých mesiacoch sa špekulovalo, či streľba nesúvisela s náboženskou neznášanlivosťou, keďže útok sa odohral na cirkevnej škole, prípadne s tým, že žena, ktorá ho vykonala, v tom čase užívala hormóny na zmenu pohlavia. Tie u žien, ktoré užívajú mužské hormóny, vedú nezriedka k zvýšenej agresivite. Predpokladalo sa taktiež, že útok mohol súvisieť s tým, že 28-ročná strelkyňa bola v minulosti žiačkou danej školy.

Úryvky z jej denníka však prezrádzajú, že škola sa stala cieľom útoku pravdepodobne (aj) kvôli indoktrinácii strelkyne krajne ľavicovou rasovou teóriou namierenou proti bielym ľuďom.


Ďalšie články