Pre vrcholových a rekreačných športovcov stavajú v Malackách moderný športový komplex

MALACKY – V Malackách stavajú najmodernejší športový komplex v širokom okolí. Šport aréna Malacky bude pozostávať z dvoch samostatných športových hál – hokejovej a multifunkčnej.

Malacky Sport arena november 2023_2 Športová aréna v polovici výstavby naberá viditeľné kontúry. Foto: Mesto Malacky

Športový stánok vyrastie v areáli bývalej píly, ktorú založili Pálffyovci v 19. storočí. Na prepravu dreva využívala vlastnú lesnú železničku, s jej prevádzkou sa definitívne skončilo na prelome 20. a 21. storočia. Zanedbané miesto za posledné roky znova ožíva. Pred štyrmi rokmi sa postavilo záchytné parkovisko a na budúci rok pribudne v lokalite nová športová infraštruktúra. „Výstavba sa začala na jeseň 2022, plán výstavby je 2 roky,“ spresnila Bratislavskému Štandardu hovorkyňa Mestského úradu Malacky Ľubica Pilzová.

„Po dokončení bude aréna slúžiť nielen vrcholovým, ale aj rekreačným športovcom. Dokonca bude súčasťou moderného komplexu aj ubytovacie zariadenie pre športovcov. „Aréna bude športovým tréningovým komplexom, ktorého súčasťou bude okrem hokejovej haly aj multifunkčná hala pre kolektívne športy, silovo-kondičná príprava, priestory pre regeneráciu, hokejový trenažér, ubytovacie kapacity pre športovcov a potrebné technické zázemie. Bude slúžiť obyvateľom mesta aj okresu, rekreačným športovcom aj športovým klubom na prípravu,“ dodal web mesta Malacky. 

Multifunkčná aréna bude využívaná pre viacej športov. Vizuál: Cityprojekt, s. r. o., Pavol Citovický

Náklady na stavbu predstavujú sumu 12 684 000 eur. Výstavba je hradená z viacerých zdrojov, okrem vlastného rozpočtu mesta aj pomocou úveru a štátnej dotácie vo výške 1 500 000 eur. V zložitej dobe týkajúcej sa zvýšených nákladov bude prevádzka takejto stavby určite náročná. Spôsob vykurovania počíta s kombináciou plynu a zvyškovým teplom z výroby ľadu. Na výrobu elektrickej energie by mali slúžiť fotovoltické panely umiestnené na streche haly, čo by ušetrilo nemalé prevádzkové náklady.


V Košiciach, v čase, keď sa rušili mnohé športoviská, prekvapila milovníkov aktívneho oddychu radostná správa. Na sídlisku KVP v Košiciach sa Slovenský futbalový zväz rozhodol vybudovať špičkové ihrisko s umelým trávnikom. Domáci verili, že ho…
Prejsť na článok
Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok