Pokoj okolo bitcoinu sa v posledných mesiacoch definitívne skončil. Začal opäť rásť

Bitcoin. Ilustračné foto: Pexels.com Bitcoin. Ilustračné foto: Pexels.com

Doba zimného spánku pri najrozšírenejšej kryptomene bitcoin sa definitívne skončila. Zhruba od leta roku 2022 do začiatku jari roku 2023 sa cena bitcoinu držala okolo hladiny 20-tisíc dolárov. Je pravdou, že sa od nej sa občas vzdialila. Ale zásadný trend vtedy zodpovedal tomu, že bitcoin v tom čase pred väčším prepadom jeho ceny ochránili tí najvernejší investori. Tí, ktorí túto kryptomenu nebrali ako nástroj krátkodobej špekulácie, ale verili mu aj jeho technológii dlhodobo.

Pokoj okolo bitcoinu sa v posledných mesiacoch definitívne skončil. Jeho kurz sa presunul do rastúceho trendového pásma. Aktuálne sa obchoduje za 37-tisíc dolárov. Už nepôsobí ako utópia ani to, že sa jeho cena môže vrátiť k dva roky starým historickým maximám pri úrovni 69-tisíc dolárov.

Nie je to tak dlho, čo sa hovorilo, že potenciál ďalšieho rastu bitcoinu je obmedzený. Tvrdilo sa totiž, že táto kryptomena už nie je dravou mladou šťukou. Hovorilo sa, že tí, ktorí chceli bitcoin nakúpiť, už tak urobili. Všetko však môže byť inak…


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami