Američania vydajú správu o UFO. Bude to ťažké vysvetliť, hovorí exšéf rozviedky

Caput Pozorovanie UFO americkým námorníctvom. Foto: Youtube

Americká vláda plánuje zverejniť správu o pozorovaniach neidentifikovaných lietajúcich objektoch. Bývalý šéf rozviedky John Ratcliffe hovorí, že v armáde USA vždy hľadajú racionálne vysvetlenia pozorovaných javov, ale pri niektorých zvláštnych prípadoch sa to jednoducho nedarí.

Bývalý riaditeľ americkej Národnej rozviedky John Ratcliffe vyhlásil, že sa tamojšia vláda chystá odtajniť ďalšie dokumenty, ktoré sa týkajú neidentifikovaných lietajúcich objektov známych ako UFO.

Ratcliffe o záhadných objektoch hovoril v relácii televízie Fox News. Americká vláda už v minulosti odtajnila niektoré záznamy týkajúce sa zahliadnutí nešpecifikovaných objektov.

„Niektoré prípady, ktoré sme videli, nemajú dobré vysvetlenie, a keď budú tieto informácie odtajnené, budem o nich môcť povedať niečo viac,“ vysvetlil v relácii bývalý riaditeľ rozviedky. Ratcliffe upresnil, že vojenskí predstavitelia vždy hľadajú racionálne vysvetlenia pozorovaných javov, ale pri niektorých zvláštnych prípadoch sa to jednoducho nedarí.

Zapíšte si dátum

„Tieto pozorovania sa dejú po celom svete. A toto vám poviem, keď sa o nich rozprávame, to nie je len jeden pilot, satelit alebo nejaká výzvedná skupina. Väčšinou sú tieto javy pozorované viacerými senzormi,“ dodal.

Bývalý riaditeľ objasnil, že niektoré objekty sa pohybovali rýchlejšie ako rýchlosť zvuku, avšak nevytvárali aerodynamický tresk. Iné pozorovania zasa sledovali pohyby, ktoré by sa dali len ťažko napodobniť.

Dokumenty majú byť zverejnené 1. júna tohto roku. Americké ministerstvo obrany zverejnilo minulý rok trojicu videí, ktoré už predtým kolovali na internete. Nebolo však známe, či sú autentické.

Žiadny prevrat sa nekoná

„Ministerstvo obrany vydáva tieto videá preto, aby sa vysvetlili pochybnosti verejnosti o tom, či sú tieto videá pravdivé a či ich neexistuje viac,“ uviedol vtedy Pentagon.

Prvé video z roku 2004 od pilotov lietadlovej lode USS Nimitz je bez zvuku. Na zvyšných dvoch je možné zachytiť rozhovor pozorovateľov. „Pozri sa na tú vec,“ hovorí vo videu jeden z pilotov. „Ide to proti vetru. Ten fúka rýchlosťou 120 uzlov (61,77 metrov za sekundu),“ dodáva.

Viac informácií o týchto pozorovaniach môže priniesť chystané odtajnenie dokumentov. Fanúšikovia mimozemských objektov tak možno budú mať Vianoce už v júni.


Ďalšie články