Nemecko bude zase upravovať krivku. ESG náboženstvo – krok od bohatstva k chudobe

Počas covidu vydávali Európski predstavitelia nariadenia, ktoré mali porovnať pandemickú krivku. Dnes vydávajú nariadenia, ktoré majú porovnať krivku spotreby elektrickej energie. Ľudia sú nahnevaní a frustrovaní, zatiaľ čo svetoví lídri obviňujú Rusko. Lenže príčiny tejto krízy siahajú ďaleko pred inváziu na Ukrajine. A ceny zostanú vysoké. Dnešnému svetu totiž nevládnu investičné stratégie, je to stratégia dezinvestičná. Je to stratégia ničenia investícií a ničenia prosperity.

ESG technology is at the front of the world map. It is an investment that is popular all over the world. It is an investment in business, environment, Ilustračná fotografia. Foto: Profimedia.sk

Silnejúca ideológia ESG núti korporácie, aby sa stiahli z biznisu, v ktorom úspešne podnikajú, a nahradili ho za iný – údajne zelenší, údajne sociálnejší, ale ekonomicky nefunkčný. Ide však o biznis, ktorému sa pomáha napríklad prostredníctvom dotácií či vzájomnej previazanosti kartelu ESG.

Napríklad spoločnosť Exxon bola predtým kráľom v oblasti objavovania a ťažby ropy a zemného plynu a distribúcie pohonných hmôt k zákazníkom. Ale len do času, kým jej akcionár, spoločnosť BlackRock, neprepašoval – spomedzi kandidátov do predstavenstva Exxonu – svojich troch ESG aktivistov. 


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.