Kurilovská spustila reťaz personálnych výmen. Do úradu uviedla nových šéfov policajnej akadémie a horskej služby

BRATISLAVA – Novým, zatiaľ povereným vedením Akadémie Policajného zboru (APZ), je plukovník vo výslužbe Stanislav Šišulák. Do funkcie ho uviedla štátna tajomníčka rezortu vnútra Lucia Kurilovská, ktorá vlani o takomto čase ešte spomínanej akadémii šéfovala.

Stanislav Šišulák Lucia Kurilovská a Stanislav Šišulák. Foto: archív

Kurilovská neskrývala radosť. „Som rada, že Akadémia Policajného zboru bude v dobrých rukách. Ide o moju nomináciu, Stanislav Šišulák je v domácom prostredí, keďže tu pôsobil mnoho rokov vo funkcii prorektora. V najbližších dňoch posielame podklady do kancelárie prezidentky potrebné na vymenovanie nového rektora do funkcie,“ povedala Kurilovská pre Bratislavský Štandard s tým, že priznala aj to, že jej na akadémii veľmi záleží.

„Je to ‚jediná a jedinečná´ univerzita a som rada, že ju povedie práve on. Budem sa zo svojej pozície naďalej snažiť, aby akadémia rástla a rozvíjala sa, a aby už nestagnovala, ako to bolo v posledných mesiacoch,“ zdôraznila štátna tajomníčka ministerstva vnútra.

Kurilovská verí, že pod vedením povereného rektora bude APZ pripravovať mladých ľudí na výkon ich povolania najlepšie, ako sa len dá. „Bude učiť študentov pomáhať a chrániť, a my sa vďaka ním budeme môcť na Slovensku cítiť stále lepšie a istejšie. Želám docentovi Šišulákovi veľa odhodlania a nadšenia, ako aj správnu voľbu pri prijímaní nových spolupracovníkov,“ poznamenala nadšene.

Od nového roka má nového riaditeľa aj Horská záchranná služba. Stal sa ním Martin Matúšek. „Stretla som sa pri tejto príležitosti aj s náčelníkmi HZS, s ktorými sme si stanovili prioritné ciele v novom roku a dohodli sme sa na ich riešeniach. V neposlednom rade som sa im v mene nás všetkých poďakovala za ich obrovské nasadenie, obetavosť a za to, že nám aj v zime (pri zimných radovánkach) kryjú chrbát a môžeme sa na nich vždy spoľahnúť,“ uzavrela štátna tajomníčka rezortu vnútra.

K zmene vedenia došlo aj v HaZZ. Novým prezidentom sa stal záchranár Adrián Mifkovič. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok pri menovaní uviedol, že nový šéf hasičov má jeho plnú dôveru a je zárukou nového elánu. Dodal, že prácu hasičov považuje za celoživotnú službu, ktorá si vyžaduje veľkú obetu, odhodlanie, entuziazmus. „Príslušníci zboru pri práci často riskujú svoje životy, preto je dôležité, aby aj oni vnímali, že sú súčasťou tímu, na ktorý sa môžu spoľahnúť, a tak spoločne vedeli zvládať nástrahy vyčíňania prírody či udalosti, ktorými sme skúšaní,“ poznamenal minister.


Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok
Nielen zvolenie predsedu parlamentu je poznačené sporom medzi koaličnými stranami Hlas a SNS. Ďalšou témou je spor o zloženie Rady STVR a osobu nového generálneho riaditeľa telerozhlasu.
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok