Spoločnosť UPC ohlásila zdražovanie služieb. O toľko si od 1. februára priplatíte

BRATISLAVA – Koncom minulého roka oznámila spoločnosť UPC niektorým svojim klientom informáciu o zvyšovaní poplatkov za poskytované služby. K úprave cien príde od 1. februára a dotkne sa necelých 22-tisíc klientov.

purse-1359848_1280 Zvýšenie poplatkov nepoteší takmer 22 000 klientov UPC. Foto: Pixabay

Zvyšovanie cien UPC odôvodňuje rastúcou mierou inflácie a vstupných nákladov pre poskytovanie televíznych a internetových služieb. Pri televíznych službách je to výrazný rast nákladov súvisiacich najmä so zvýšením platieb za programový obsah slovenským komerčným televíznym staniciam.

„Cena za telefónne služby, doplnkové TV balíčky, pridružené služby, či cena za prenajímané prijímacie zariadenia, ostáva nezmenená. Rovnako zákaznícke zľavy zostávajú aj naďalej zachované v súlade s podmienkami kampaní, na základe ktorých sú zákazníkovi poskytované. Cena sa v priemere upravuje v rozmedzí od 1 do 2 eur, u menšej skupiny zákazníkov do 2,50 eura,“ uviedol pre Bratislavský Štandard hovorca UPC Jaroslav Kolár.

Ako benefity ponúka UPC posilnenie väčšej bezpečnosti počítačov, zvýšenie rýchlosti internetového pripojenia alebo balíček platených televíznych programov na tri mesiace. Ak klient zmenu zmluvných podmienok neakceptuje, má právo odstúpiť od zmluvy o poskytovaní verejne dostupných služieb bez sankcie, a to do jedného mesiaca odo dňa oznámenia zmeny.


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok