VIDEO: Vyhľadávané lyžiarske stredisko je opäť zasnežené. Milovníci zimných športov si prídu na svoje

CIGEĽ – Zasnežené zjazdovky v lyžiarskom stredisku SKI Cigeľ – Šablová sú veľkým lákadlom. Ponúkajú dokonalú lyžovačku v prekrásnom prostredí v nadmorskej výške 685 metrov.

image-3 Oteplenie predčasne ukončilo prevádzku niektorých menších lyžiarskych stredísk. Ilustračné foto Foto: Stanislav Vavro

Stredisko má vynikajúcu polohu, nachádza sa priamo na úpätí pohoria Vtáčnik, vďaka čomu ponúka možnosť lyžovania aj na prírodnom snehu.

Videoreportáž z lyžiarskeho strediska SKI Cigeľ – Šablová. Zdroj: Stanislav Vavro

„V lyžiarskom stredisku SKI Cigeľ – Šablová prevádzkujeme dva lyžiarske vleky Tatrapomu ,pačkovú’ a ,hačkovú’. Jedna je v dĺžke 900 metrov a ten kratší vlek je v dĺžke 300 metrov,“ priblížila vedúca lyžiarskeho strediska Cigeľ Jana Krausková.

„Na základe podmienok, ktoré pretrvávajú v tomto období, prevádzkujeme ten kratší,“ spresnila. Lyžiarske zjazdovky sú podľa nej vhodné pre náročných, ale aj menej skúsených lyžiarov všetkých vekových kategórií.

Ako ozrejmila, upravené trasy monitoruje 16-členný tím a priebežne aktualizuje ich stav.

„Naše stredisko je počas sezóny vyhľadávané aj z toho dôvodu, že sme si dokázali vybudovať vlastný zasnežovací systém (2009), čo umožnilo predĺžiť sezónu pre milovníkov lyžovania,“ uzavrela Krausková.

Počas hlavnej sezóny stredisko prevádzkuje vo vybrané dni aj večerné lyžovanie. 

Víkendové prevádzkové hodiny malého vleku:

Sobota 13. 1. 2023, 9:00 až 16:00 a 17:30 až 20:30 

Nedeľa 14. 1. 2023, 9:00 až 16:00 a 17:30 až 20:30 


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac