Video: Nemeckí fanúšikovia po víťaznom zápase skandovali Hudáčkovo meno

Snímka obrazovky 2024-01-12 112428 Július Hudáček v drese nemeckého Frankfurtu. Foto: FB/Löwen Frankfurt

Hokejisti Frankfurtu Löwen výhrou 3 : 2 nad Ingolstadtom preťali v nemeckej lige dlhú šnúru desiatich prehier v rade a priblížili sa k účasti v playoff. Na tom by pre slovenského čitateľa, azda okrem tipérov, nebolo nič zaujímavé. Až na to, že v bráne domácich stál Slovák Július Hudáček, ktorého meno plní v posledných dňoch stránky novín. Bol to jeho prvý odchytaný zápas po 330 dňoch.

Slovenskému gólmanovi, ktorý si za 23 zákrokov pripísal 92-percentnú úspešnosť, sa fanúšikovia Frankfurtu odmenili pozápasovým skandovaním jeho mena do refrénu pesničky Life is life. Slovenský gólman predviedol aj tradičnú Huadshow, počas ktorej korčuľuje s hokejkou na svojom čele.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa BembelBros Podcast (@bembelbros_podcast)

Vyhodenie z Kladna s odstupným

Úspešnému debutu 35-ročného slovenského gólmana v nemeckom Frankfurte predchádzali kontroverzie, ktoré vyvolali celospoločenskú diskusiu na Slovensku aj v Česku. Hudáček koncom roku 2022, už po ruskej invázii na Ukrajinu, prestúpil do kazašského tímu Barys Astana, pôsobiaceho v KHL.

Medzitým viaceré štáty zakázali účasť hráčov z KHL na hokejových majstrovstvách sveta v roku 2023. V lete 2023 po ukončení kontraktu v Astane Hudáček prejavil záujem pokračovať v KHL v inom klube. „Pokiaľ som zdravý a mám výkonnosť, chcem chytať v čo najlepšej lige za čo najlepšie peniaze. V Astane sa nám s rodinou páčilo. Všetko fungovalo na sto percent. Nič sa nezmenilo ani po začiatku vojny,“ uviedol v lete.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami