Eskimácky víkend pod Lomnickým štítom. Podujatie Snežné psy zabaví nielen deti

VYSOKÉ TATRY/ TATRANSKÁ LOMNICA – Naše veľhory budú počas tohto víkendu (10. – 11. 2.) patriť nielen lyžiarom, ale aj ďalšiemu ročníku obľúbeného rodinného podujatia Snežné psy. Dva dni plné súťaží, rozprávok, vystúpení psíkov a dobrodružných hier čakajú na všetkých, ktorí sa rozhodnú stráviť čas v lyžiarskom stredisku pod Lomnickým štítom.

Snežné psy Previezť sa na saniach, ktoré ťahajú psíky, je pre najmenších nezabudnuteľný zážitok. Foto: Marek Hajkovský

Deti sa ako správni objavitelia budú môcť zúčastniť na dobrodružnej expedícii od pólu k pólu a plniť počas nej rôzne zábavné úlohy. „Pripravené budú ukážky zásahu psovodov Horskej záchrannej služby s lavínovými psami, ktorí sa budú snažiť vypátrať a vyslobodiť človeka spod masy snehu. Chýbať nebudú ani skutočné psie záprahy, na ktorých sa budú môcť malí objavitelia aj previezť,“ informoval hovorca TMR Marián Galajda.

Spresnil, že na pódiu priamo v areáli lyžiarskej školy Maxiland bude na návštevníkov čakať aj bohatý sprievodný program: divadelno-pesničková šou Miško s Líškou, Halibanda, hry, súťaže, rozhovory a ukážky výcviku psíkov a veľa ďalšieho. „Podujatie sa bude konať počas prevádzky lyžiarskeho strediska, takže bude možné spojiť jeho návštevu aj s lyžovačkou. Vstup na podujatie je bezplatný,“ poznamenal Galajda.

Upozornil však, že dôležitá informácia sa týka dopravy a parkovania. „Okrem možnosti spoplatneného parkovania na kaskádovom parkovisku priamo v stredisku bude k dispozícii aj bezplatné parkovisko v areáli bývalého Eurocampu na začiatku Tatranskej Lomnice, odkiaľ bude do centra Tatranskej Lomnice a späť premávať v sobotu aj v nedeľu od 10.00 do 17.00 hod. v 20-minútových intervaloch bezplatná kyvadlová doprava s výlukou v čase 12.20 až 13.00 hod.,“ uzavrel pozvánku na zaujímavé víkendové podujatie Marián Galajda.


Nielen zvolenie predsedu parlamentu je poznačené sporom medzi koaličnými stranami Hlas a SNS. Ďalšou témou je spor o zloženie Rady STVR a osobu nového generálneho riaditeľa telerozhlasu.
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok