V britskom prístavnom meste Plymouth zlikvidovali nevybuchnutú bombu

V britskom prístavnom meste Plymouth zlikvidovali nevybuchnutú bombu z druhej svetovej vojny, pre ktorú museli evakuovať približne 10-tisíc ľudí. Umiestnili ju na loď, ďaleko od pobrežia ju odpálili potápači.

Najnovší nebezpečný nález objavili robotníci v utorok na dvore obytného domu. Po zabezpečení pyrotechnikmi sa rozhodlo o jej prevoze na more, pretože odpálenie na mieste nálezu by ohrozilo široké okolie.

„Armáda nám oznámila, že operácia bola úspešná a bomba bola odstránená,“ uviedla radnica v Plymouthe. Významný britský námorný prístav bol počas druhej svetovej vojny častým cieľom útokov nacistickej Luftwaffe a na mesto bolo zhodených viac ako 2500 bômb.

Niektoré minuli zamýšľaný cieľ a ničili aj obytné štvrte, časť z nich nevybuchla. Podľa odhadov počas vojny nevybuchlo asi 10 percent nemeckých bômb, takže nálezy nebezpečnej munície sú doteraz pomerne časté.

(tasr, ap)


Ako sa konsolidačný balík dotkne slovenskej ekonomiky. Už teraz je jasné, že negatívne ovplyvní peňaženky všetkých občanov.
Prejsť na článok
Košicami sa v roku 2018 rozšírila správa, že na KVP postavia špičkové futbalové ihrisko s umelou trávou. Domáci boli nadšení, verili, že sa na ňom vyžijú neobmedzene. Komentáre na sociálnej sieti o tom, ako je…
Prejsť na článok