Deti riskovali život: Pre zábavu skákali pred idúce autá

LIETAVSKÁ LÚČKA – Detská zábava nie je vždy nevinná. Skupina detí si údajne voľno krátila tým, že bežala cez cestu pomedzi autá, a to v čase, keď sa ľudia vracali z práce.

Chlapec beží cez cestu Ilustračný obrázok. Foto: Istock

Na ich konanie upozornila používateľka sociálnych sietí, ktorá si všimla, že deti pri ceste vytvorili hlúčik a striedavo bežali cez cestu tesne popred autá. „Asi 5 až 6 detí čakajúcich na autobus sa bavilo tým, že okolo 13:15 vybiehali na cestu pred autá. Občas to bolo len tak-tak na dobrzdenie, no oni z toho mali veľkú srandu,“ napísala s rozhorčením.

Podľa jej slov videla, ako dievčatko v bielej čiapke vyletelo na cestu, pričom auto muselo silno a rýchlo dupnúť na brzdy, aby dieťa nezrazilo. Deti z toho mali zábavu a smiali sa. „Potom som ešte v spätnom zrkadle videla to isté urobiť chlapca,“ vyjadrila sa pre Žilinský Štandard. Deti sa vraj „zabávali“ na autobusovej zastávke Cementáreň pri ceste smerom na Žilinu.

Podľa našich informácií sa našťastie nikomu nič nestalo. Deti čakajúce na autobusovej zastávke si však mohli veľmi vážne ublížiť, prípadne aj prísť o život. Na každom priechode pre chodcov nemôže byť policajt, preto je dôležité deťom doma vysvetliť, aké nástrahy môžu autá v obci predstavovať.


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac