Ján Gregor: Neschválenie manželstiev homosexuálov je Babišova hra s koalíciou Fialu

Podarilo sa nám ubrániť manželstvo ako zväzok muža a ženy. Na novele je najdesivejší fakt, že pri redefinícii rodičovstva sa argumentovalo právami detí. Andrej Babiš a celé ANO využívali, že táto téma štiepi vládnu koalíciu. O novele, ktorú v stredu schválila česká snemovňa, to hovorí Ján Gregor z Aliance pro rodinu.

Ján Gregor Ján Gregor. Foto: FB/Ján Gregor

Česká poslanecká snemovňa v stredu schválila novelu, ktorá ak prejde aj senátom, prakticky zavedie homosexuálne manželstvá. Mnohí progresívni politici a aktivisti sú však aj napriek tomu nespokojní. Ako je to možné? 

Prešlo totiž niečo, čo na začiatku nikto nechcel. Určite však nejde o kompromis. Doteraz sme mali registrované partnerstvá, no ak zmena prejde aj v senáte, tak budeme mať partnerstvá, ktoré nebudú v osobitnom zákone, ale v občianskom zákonníku. To znamená, že budú zakotvené v základnom zákone súkromného práva a bude integrovaný priamo v časti, ktorá sa týka rodinného práva. Obsah tohto inštitútu sa bude z hľadiska práv a povinností dokonale prekrývať s manželstvom. Jedinou výnimkou bude, že nebude možné adoptovať si dieťa pre oboch partnerov naraz, ale iba po jednom.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.