Oravská nemocnica je najlepšia na Slovensku: Chvejem sa radosťou, hovorí riaditeľ

TRSTENÁ – Mimoriadnu hrdosť teraz pociťujú obyvatelia Trstenej. Podľa hodnotenia poisťovne Dôvera majú najlepšiu nemocnicu v krajine.

Nemocnica má dôvod na oslavu. Foto: David Markovič Nemocnica má dôvod na oslavu. Foto: David Markovič

Hornooravská nemocnica s poliklinikou v Trstenej sa stala Skokanom roka. Jej hodnotenie v rebríčku nemocníc od poisťovne Dôvera sa vyšplhalo na 1. miesto. Stala sa tak najlepšou všeobecnou nemocnicou na Slovensku.

Nemocnica má už dlhodobo v podobných rebríčkoch vysoké hodnotenia, prvé miesto však predstavuje unikátnu vizitku personálu a vedenia. Nemocnica sa o svoj úspech podelila na sociálnej sieti.

„V našej nemocnici robíme všetko pre dobro pacienta, aby v jeho zložitej životnej situácii bola poskytnutá čo najlepšia zdravotná starostlivosť, či už zo strany lekárov a sestier, tak aj v rámci vybavenia oddelení. Našou snahou je v rámci pozitívneho hospodárenia investovať čo najviac do prostriedkov v prospech pacienta a vybavenia nemocnice,“ uviedli na stránke.

Novinka potešila aj riaditeľa nemocnice. „Som taký šťastný, že si to neviete ani predstaviť. Naša nemocnica bola toľkokrát na kolenách. Po všetkých úderoch od politikov a byrokratov sme mali často ťažké časy. Som na nemocnicu nesmierne hrdý,“ povedal nám s úsmevom riaditeľ HNsP Marián Tholt.

Podľa jeho slov je dôležité nezaspať na vavrínoch a nestrácať odvážne ambície. „Nemocnica nie je v dlhoch. Keby sme dostali ešte 2 milióny eur na dobudovanie určitých záležitostí, nemocnica by bola svetový nadštandard,“ vyhlásil riaditeľ.