Prezidentku sme neobišli, tvrdí Gašpar. Podľa Kolíkovej je vo vedení SIS nezákonne

Námestník Slovenskej informačnej služby (SIS) poverený výkonom práv riaditeľa Pavol Gašpar hovorí, že právo prezidentky menovať riaditeľa služby nie je nijakým spôsobom dotknuté. Gašpar to uviedol v pondelok po stretnutí s opozičnými poslancami. Tí sa obrátili na generálnu prokuratúru, aby preskúmala, či Gašpar vedie tajnú službu v súlade so zákonom.

Mimoriadne rokovanie Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu èinnosti SIS Pavol Gašpar. Foto: Dano Veselský/TASR

Opozícia sa opakovane pokúsila zvolať mimoriadny parlamentný výbor na kontrolu SIS. Ten však nebol uznášaniaschopný pre neúčasť koaličných poslancov. Predsedníčka výboru Mária Kolíková (SaS) zdôraznila, že výbor tak nemôže naplniť svoju kontrolnú funkciu. „Pavol Gašpar síce prišiel. Nejaká debata formálne prebehla. Odpovedal len na otázky, na ktoré chcel odpovedať,“ poznamenala Kolíková.

Gašpar: Majetkové pomery boli súčasťou previerky

Opozícia spochybňuje schopnosť Gašpara viesť SIS. Na novinársku otázku, či jeho kvalifikáciou je to, že je synom poslanca Smeru Tibora Gašpara, odvetil, že to nemá potrebu komentovať.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.