Príčina smrti Jarka z ďurkovskej osady je už známa

ĎURKOV – Mnohí majú ešte zrejme v čerstvej pamäti rozsiahle pátranie po batoľati, ktoré sa stratilo 6. marca v popoludňajších hodinách v okolí obce Ďurkov. Nielen najbližšia rodina verila, že dieťa sa čoskoro nájde. Predpokladali, že len sa v zápale hry zdržalo pri nejakom kamarátovi. Keď však chlapec strávil dve mrazivé noci vonku, nádej začala opúšťať aj najväčších optimistov.

Chlapec Ďurkov Chlapec zomrel na podchladenie. Fotokoláž: fcb MOPS/fcb N.H.

Zlá predtucha sa napokon naplnila v piatok 8. marca popoludní, kedy Jarka V. († 3) našli bez známok života na neďalekom poli potom, ako pilot lietadla, ktoré tiež bolo zapojené do pátrania, zbadal telíčko chlapca. To sa nachádzalo necelé dva kilometre od osady. Vedľa neho bola položená chlapcova bundička.

Obhliadajúci lekár po preskúmaní ostatkov nenašiel žiadne stopy po fyzickom násilí. V snahe vylúčiť cudzie zavinenie nariadil súdnoznaleckú pitvu. Mnohých, najmä miestnych prekvapilo, že trojročné dieťa zašlo samo tak ďaleko, pričom terén na mieste nálezu vôbec nebol rovinatý, práve naopak.

Košickému Štandardu sa podarilo zistiť presnú príčinu smrti chlapca. „Zomrel na podchladenie, ľudovo povedané, dieťa z dôvodu nízkych nočných teplôt zamrzlo,“ povedal náš zdroj s dôvetkom, že sa to po dvoch nociach strávených vonku dalo predpokladať.

„Vydesený chlapec určite plakal, čo ho spolu s dlhou chôdzou a nedostatkom jedla a pitia vysililo. Pridala sa k tomu najprv spavosť, následne bezvedomie, neskôr zlyhanie organizmu, ktoré väčšinou končí smrťou. U trojročného dieťaťa to mohlo byť veľmi rýchle,“ vysvetlil dramatický priebeh posledných hodín náš zdroj.


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok