Rozboril smúti za Helenou, ktorá neprežila zrážku s kamiónom. Dieťa skončilo v nemocnici

BRATISLAVA - Moderátor televíznej relácie V siedmom nebi Vilo Rozboril poodhalil tajomstvo tragickej nehody, ku ktorej došlo v utorok medzi obcami Popudinské Močidľany a Radošovce v okrese Skalica. Mladá mamička († 30) z nezistených príčin prešla do protismeru, kde sa zrazila s kamiónom. Desivé bolo, že v aute viezla svoju, len 10-mesačnú dcérku.

Nehoda Helenka Vilo Rozboril smúti za mladou mamičkou. Foto: fcb V.R.

Moderátor Vilo Rozboril uverejnil v stredu na sociálnej sieti fotografiu, na ktorej drží za ruku mladú svetlovlásku. K záberu pridal neobyčajný príbeh. Jeho koniec je mimoriadne dojemný.

„Pred šiestimi rokmi, v apríli 2018, bola jednou z hrdiniek Siedmeho neba Helenka. Mala chúďa 18-ky dioptrie, prakticky nevidela. Vybavili sme jej nákladný chirurgický zákrok, vďaka ktorému sa jej zlepšil zrak, čo ju doslova vrátilo do života,“ píše moderátor.

Spomenie, že mladej žene sa pred 10 mesiacmi narodilo vytúžené bábätko, dcérka Jasmínka. Nepominie ani tragické momenty z utorka, kedy pri Skalici došlo k osudnému stretu osobného auta s kamiónom.

Za volantom v danom momente sedela Helena, v autosedačke bolo pripútané jej dieťa. Dievčatko v zlomku sekundy prišlo o mamu, ktorá podľahla ťažkým zraneniam na mieste nehody.

„Helenka, spomínam na Teba a na Tvoj krásny ,záhorácky humor. Nikdy nezabudnem na okamih, keď si sa po operácii pozrela do zrkadla a začala si sa smiať so slovami: ja sa konečne vidííím… Odpočívaj v pokoji! Rodine vyjadrujeme hlbokú a úprimnú sústrasť. Vy, ktorí si ju z relácie pamätáte, venujte Helenke tichú spomienku,“ znie prosba Rozborila.

Príčiny, prečo mladá vodička prešla do protismeru sú neznáme. Nevedno, či sa otočila k dcére, alebo išlo o chvíľkovú nevoľnosť. Isté je len, že vodič nákladiaka sa všemožne snažil zabrániť zrážke, ale napriek tomu nedokázal odvrátiť tragický stret.

Dychová skúška nepreukázala alkohol v jeho dychu. Príčiny a okolnosti nehody sú predmetom policajného vyšetrovania.

Policajti vyzývajú vodičov, aby sa pri jazde vždy sústredili na vedenie vozidla. „Nenechajte sa ničím rozptyľovať. Nezabúdajte, že na ceste môže aj jedna sekunda spôsobiť tragédiu!“


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok