Za deti z Centra včasnej intervencie bežalo vyše 2-tisíc ľudí, vyzbierali rekordnú sumu

VSE CITY RUN 2024. Foto: Eugen Bernáth VSE CITY RUN 2024. Foto: Eugen Bernáth

KOŠICE – Už 16. ročník VSE CITY RUN, ktorý sa konal vo štvrtok (9. 5.) v Košiciach, prilákal až 2 002 účastníkov. Tento impozantný počet svedčí o obľube podujatia a jeho úspech nie je len v počte účastníkov, ale aj vo výnimočnej sume peňazí, ktorú sa podarilo vyzbierať pre Centrum včasnej intervencie v Košiciach (CVI).

Od svojho vzniku v roku 2008 sa tento charitatívny 4 kilometrový beh stal jedným z najväčších a najobľúbenejších podujatí svojho druhu na východnom Slovensku. 16. ročník VSE CITY RUN prilákal až 2002 účastníkov, ktorým sa podarilo ‚vybehať´sumu 12 206 eur, čo je najvyššia suma v histórii podujatia. K výťažku zo štartovného sa pripočítal aj finančný dar od generálneho partnera Východoslovenskej energetiky, a. s..

VSE CITY RUN 2024. Foto: Eugen Bernáth

Pomáhať tým, ktorí to potrebujú

Na štarte sa tak stretli ľudia rôzneho veku a športových schopností – od profesionálnych bežcov cez mládež zo športových klubov až po rodiny s malými deťmi. Nechýbala špeciálna atmosféra, v ktorej sa stretli ľudia s jednotným cieľom – pomáhať tým, ktorí to potrebujú.

„Určite v tejto tradícii chceme pokračovať, pretože tento beh sa teší veľkej obľube nielen medzi bežcami, ale aj medzi športovými klubmi. Máme tu množstvo študentov a žiakov škôl, ktorí skutočne organizovane toto podujatie podporujú a uvedomujú si, že takto môžu prispieť na dobrú vec,“ uviedla Kristína Vajdová, projektová manažérka VSE CITY RUN.

VSE CITY RUN 2024. Foto: Eugen Bernáth

Výťažok prevzalo centrum včasnej intervencie

Centrum včasnej intervencie Košice je nezisková organizácia pôsobiaca v Košickom kraji. Svojimi aktivitami sa snaží zabezpečiť všetkým deťom vo veku 0 – 7 rokov kvalitnú podporu vo vývine, pričom osobitý dôraz kladie na podporu vývinu detí so zdravotným znevýhodnením.

Riaditeľka neziskovej organizácie Centrum včasnej intervencie v Košiciach Simona Šimková sa vyjadrila k významu podujatia pre ich prácu. Uviedla, že finančné prostriedky, ktoré boli vyzbierané, využiju na výstavbu inkluzívneho detského ihriska.

„Naším hlavným cieľom je podporiť rodiny, ktorým sa narodí dieťa so zdravotným znevýhodnením, alebo rodiny, ktorým sa začne dieťa vyvíjať akokoľvek atypicky a potrebujú odbornú pomoc,“ vysvetlila riaditeľka.

„Tento rok je prvý, v ktorom výťažok z VSE CITY RUN poputuje do nášho centra. Sme naozaj za túto príležitosť veľmi vďační. Tiež sme vďační za propagáciu tejto témy, pretože je dôležité si uvedomiť, že rodín, ktorým sa narodí dieťatko s atypickým vývojom nie je málo,“ dodala Šimková.

VSE CITY RUN 2024, Simona Šimková, riaditeľka CVI. Foto: Eugen Bernáth

Preteky si účastníci užili

Do cieľa dobehli ako prví Viviana Popovičová z klubu Creo Sport a Oleksandr Kokhanskyi. „Bežalo sa nám dobre. Bolo tu dobré publikum a centrum mesta je pekné,“ usmial sa Kokhanskyi. Popovičová potvrdila, že výhra ju nesmierne potešila. „Behám, pretože je to môj koníček a milujem tú košickú atmosféru, pretože na atletických pretekoch si ju tak neužijem.“

VSE CITY RUN 2024, Viviana Popovičová a Oleksandr Kokhanskyi. Foto: Eugen Bernáth

Preteky si však užili aj ďalší. „Bol som dokonca rýchlejší ako mamka,“ prezradil chlapec Jakub.

„Moja kondícia už nie je to čo bývala, ale beh som si náramne užila,“ usmiala sa účastníčka Veronika a dobré publikum so skvelou atmosférou ocenili aj študenti Matej a Filip.

„Je to skvelá akcia hlavne preto, že je to na dobrú vec a môžeme tým spraviť dobrý skutok. Dúfam, že ďalší rok bude účastníkov oveľa viac a vyzbieraná suma poputuje tiež do dobrých rúk,“ uviedla bežkyňa Diana.

VSE CITY RUN 2024. Foto: Eugen Bernáth

Ďalšie články
Kočnerov prokurátor Palovič vyviazol z disciplinárky, jeho prípad úplatku sa naťahuje

Kočnerov prokurátor Palovič vyviazol z disciplinárky, jeho prípad úplatku sa naťahuje

Prípad prokurátora Bystríka Paloviča, ktorý si podľa obžaloby pýtal úplatok v kauze Carlton, po šiestich rokoch stále nemá vytýčený ani termín pojednávania. Medzitým však čelil disciplinárnemu stíhaniu, v ktorom sa rozhodlo, že zostane prokurátorom, pretože na jeho úplatkársky prípad sa hľadí pod optikou prezumpcie neviny. Tento prípad sa...