Slovenskí hokejisti s Nemeckom prehrali 4:6

Slovensko - Nemecko Zápas Slovensko - Nemecko na MS v Ostrave 2024. Foto TASR/AP

Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali v úvodnom zápase B-skupiny majstrovstiev sveta s Nemeckom 4:6. Zverenci trénera Craiga Ramsayho doplatili na vylúčenia v druhej tretine, keď hrali dvakrát v trojici, a chyby v obrane.

Slovensko odohrá najbližší duel v nedeľu o 12.20 h proti Kazachstanu, Nemci nastúpia v sobotu vo večernom stretnutí proti Američanom.

Slováci inkasovali prvé dva góly v oslabení, keď Stanislava Škovránka prekonali Dominik Kahun a Jonas Müller. Ešte v druhej tretine dokázali odpovedať Marek Hrivík a delovkou od modrej Martin Fehérváry, no úradujúci vicemajstri išli v závere dejstva opäť do vedenia zásluhou Lukasa Kälbleho. V 45. minúte zvýšil na rozdiel dvoch gólov Marc Michaelis.

O zníženie sa postaral Libor Hudáček, na to však odpovedali Leonhard Pföderl a Tobias Eder a Matúš Sukeľ už len skorigoval pätnásť sekúnd pred koncom na 4:6.

V zápase využili oba trénerské tímy takzvaný „coach’s challenge“. Ramsayho družine po prvom inkasovanom góle nepomohol a hrala po ňom v oslabení 3 na 5. Nemecká výzva pri druhom góle Hrivíka vyšla, keďže puk pred ním opustil útočné pásmo.

„Takýto zápas už na turnaji nemôžeme mať“

Podľa kapitána tímu Tomáša Tatara musia Slováci v budúcnosti menej faulovať. „Hrali sme dve oslabenia 3 na 5, čo nám zobral veľa síl. Je to prvý zápas a musíme sa z neho poučiť a nerobiť chyby v obrane a hlavne menej faulovať“, povedal po zápase.

„Nemci majú stabilných hráčov zo svojej ligy, ďalších z NHL a majú kvalitu. Mali sme šancu ich zdolať, ale mali sme príliš veľa vylúčení. V ďalších zápasoch musia zabrať všetky formácie“, dodal Tatar.

Podľa Libora Hudáčka spravilo mužstvo chyby, ktoré sa už nesmú opakovať. „Hodnotí sa to ťažko, dostali sme zbytočné góly, ktoré sme im darovali. Nevyrovnali sme sa im v bojovnosti a myslím si, že to rozhodlo“, povedal strelec tretieho gólu.

„Nemyslím si, že v tom bola nervozita, ale kým sme sa do toho dostali bolo 0:2. Bolo to ťažké, snažili sme sa vyrovnať, dali sme góly, no potom sme dostali ďalší. Darovali sme im príliš veľa prečíslení. Takýto zápas už na turnaji nemôžeme mať“, doplnil Hudáček.

Tímy vykorčuľovali na ľad v týchto zostavách:

SR: Škorvánek – Nemec, Fehérváry, Čerešňák, Ivan, Grman, Koch, Golian, Gajdoš – Slafkovský, Hrivík, Cehlárik – Hudáček, Cingel, Tatar – Regenda, Pospíšil, Kelemen – Daňo, Sukeľ, Kudrna

Nemecko: Grubauer – M. Müller, Szuber, Wissmann, J. Müller, Kalble, Wagner, Fohrler – Peterka, Kahun, Tieffels – Pföderl, Michaelis, Ehliz – Tuomie, Stachowiak, Fischbuch – Ehl, Sturm, Eder

Správu aktualizujeme.

(tasr)


Ďalšie články