Zopár správ pre diskutérov Štandardu

Igor Matoviè ustál odvolávanie, zostáva vo funkcii ministra financií Richard Sulík. Foto: TASR.

Pozdravujem vás, milí diskutéri. Musím povedať, že síce aj tu, na Štandarde, sa nájdu primitívni klávesnicoví hrdinovia, ale diskusia je citeľne kultivovanejšia ako na iných serveroch. Preto aj píšem túto dlhú reakciu na negatívne diskusné príspevky. Za tie pozitívne ďakujem.

Za posledné dva mesiace som pre Štandard napísal päť článkov a jeden ešte v novembri, tento je siedmy. Nie, nemám žiadnu protekciu v Štandarde, oni jednoducho uverejnia v sekcii Hyde parku článok každému (predpokladám, že spomedzi politikov) a všetko.

Prešiel som si diskusie v týchto článkoch, vykopíroval negatívne, ako-tak vecné komentáre a dopísal moju reakciu. Prajem príjemné čítanie.

Riešenie namiesto strašenia

Počet komentárov: 40

  • Preco tento clovek, ktory 20 rokov skodi slovensku dostava priestor v standarde? Uz vratil peniaze za vyzraty bar o ktorom vsetci vedia? A o tych dalsich podvodoch a spekulaciach radsej nevediet…

Richard Sulík: V politike som od roku 2009, čiže 15 rokov. Odpočty mojej práce sú tu: Sulik.sk a medzi hlavnými počinmi spomeniem Volvo a daňovú reformu. Pripomínam, že nemám žiadne korupčné kauzy, škodenie Slovensku vyzerá veru inak.

K tomu baru v Dubaji: Áno, po 180 dňoch tvrdej práce som po finálnom zatvorení brán povolil „žúrku“ a spravil by som to znovu, tí ľudia tam tvrdo dreli. Nie, štát pri tom neprišiel o žiadne peniaze navyše.

  • Riesenia, vo vasom pripade sprivatizovat kamaratmi…

Richard Sulík: Toto je hlúposť, ja som nikdy nič neprivatizoval, naopak, kritizoval som privatizáciu slovenských elektrární.

  • Pan Sulik, vy ste jeden absolutne nekonzistentny priemerny politik, nadpriemerne sebavedomy, pomerne lenivy chytrolin a vyrazny prospechar. No aj tak ste v Igiho hrozovlade posobili ako najkompetentnejsi element. Najlepsie zo vsetkych mate precitaneho Matovica, vedeli ste, ze je ” obrovskym rizikom pre Slovensko” a aj tak ste s nim isli do koalicie. U mna ste tym definitivne stratili tvar. Ste nevolitelny.

Richard Sulík: Absolútne nekonzistentný? Nuž, môžete mi vyčítať všeličo, ale toto nie. Väčšinu názorov som nezmenil počas celej politickej kariéry.

Áno, Matoviča som v marci 2020, keď vznikala vláda, poznal. Skúste sa však trochu do tej doby vžiť: Vy si fakt myslíte, že po tom všetkom, čo sme si tu s Ficom užili, bola možnosť nevytvoriť vládu a ísť do predčasných volieb? Veď by nás ľudia zožrali a Vy prvý by ste to kritizovali. Áno, poznal som Matovičove muchy (a aj tak som bol prekvapený, bolo to ešte horšie, než som predpokladal), ale inú možnosť sme jednoducho nemali.

  • Mesiac pred voľbami ste dali von svoj „program“ a test, kde sa mimo iné hrdo prihlásili k transgender lobby cez Istanbulský dohovor a jeho podporu.

Richard Sulík: Náš program sme zverejnili 4. apríla ako prví a je to najlepší a najrozsiahlejší program zo všetkých relevantných strán. Zvyšku nerozumiem dobre, ale Istanbulský dohovor pre mňa nie je žiadna tragédia.

  • Ty ako veľký libertarian a údajný Hayekovec si rozhadzoval dotácie a stimuly z vrtuľníku a hlasoval za každú kovidofašistickú špinavost aká tomu kretenovi z Trnavy napadla.

Richard Sulík: Toto nie je pravda. Jednak ja som žiadne helicopter money nepodporoval, naopak, práve pre rozhadzovanie peňazí sme my odišli z vlády. A taktiež som nehlasoval za každú hlúposť. Napríklad sme nehlasovali za lotériu, za pokutu 10-tisíc eur, ak lekár zaočkuje niekoho prednostne, alebo za tretie celoplošné testovanie. Sakra, veď ja som bol jediný, kto sa Matovičovi reálne postavil. Ostatní strkali hlavu do piesku.

  • Kradli ste rovnako ako ti pred vami a preto sme mali „núdzový stav“ ešte rok po kovide, aby vás naďalej „neobťažoval“ zákon o verejnom obstarávaní.

Richard Sulík: Toto je klamstvo, celkom nehorázne. Práveže ja za 15 rokov nemám žiadnu korupčnú kauzu. Ani len ten Dubaj nie je žiadne kradnutie, keďže sme z rozpočtu ušetrili milión (namiesto 8,8 mil. eur to bolo len 7,8 mil. eur, čo stálo EXPO Dubaj. Najbližšie EXPO v Osake bude stáť 20 mil. eur)

A je po Green deale, Nemecko si zrušilo klimatické ciele

Počet komentárov: 47

  • Raz radil Sulik Miklosovi a potom si to vymenili a vysledky boli katastrofalne…aj Expo v Dubaji s nefunkcnymi exponatmi francuzskymi vinami…skutocny odbornik co sa pred eurovolbami chyta aj slamky.

Richard Sulík: Zrejme o Dubaji veľa neviete. Bola to úspešná výstava, so 600-tisíc návštevníkmi, s nízkym rozpočtom (z 8,8 sme vyčerpali len 7,8 mil. eur a Osaka bude stáť 20 miliónov).

A ku „katastrofálnym“ výsledkom si prosím prečítajte najprv toto: mhsr.sk/uploads/files/7vZsFuQ1.pdf a zistíte, že práve nám sa na MH SR dobre darilo, s reálnymi výsledkami.

  • Koľko ľudí skončilo pre SMS s Kočnerom. Sulík vo vysokej funkcií sa nechal Kočnerom korumpovať. Ale keďže bol na tej „správnej“ strane, nič sa nestalo – veď sa „ospravedlnil“.

Richard Sulík: Jednak som sa ospravedlnil (ani to nikto iný nespravil), dvojak existujú z nášho stretnutia videá a vidieť, že som s Kočnerom žiadne kšefty nerobil a po tretie, nebol tam ani len náznak nejakej korupcie. Dávno by to riešila NAKA alebo iné OČTK. Lebo veď v rokoch 2012 až 2020 som predsa nebol na tej „správnej“ strane. Mimochodom, s Kočnerom som sa naposledy stretol 4. decembra 2010.

Elektroautá už nemajú nulové emisie

Počet komentárov: 25

  • Čím sa líši Sulík od žobráka? Žobrákovi stačí pár drobných. Ten čo j.b.m. …. píše do konzervatívneho denníka, urobí čokoľvek, aby ďalej na nás parazitoval s ešte väčším príjmom.

Richard Sulík: Nepíšem len sem, ale do piatich ďalších médií (Denník N, SME, HNonline, Aktuality a občas Postoj). Píšem jeden článok denne a môj tím ich rozdeľuje po médiách a robím to preto, lebo sa blížia voľby. Samozrejme, keď som bol minister hospodárstva, tak som to nerobil, lebo som mal kopec roboty a s týmito výsledkami: 7vZsFuQ1.pdf (mhsr.sk).

  • Richard to si si vybral velmi jednoduchu temu, ale aj tak je to vykrik do tmy, lebo na uradnikov tlacia skor vyrobcovia a nie meraci emisii ani spotrebitelia a uz vobec nie volici. No a co sa tyka tvojho posobenia v politike, mal si sice svetle chvilky, ale narobil si vela kiksov a hlavne si sa obklopil diletantami, ktori stranu potiahnu uz asi len do archivu. Uvidime ako sa rozhodnu oligarchovia, od teba to uz nezavisi…

Richard Sulík: Čo bude do budúcna, závisí od voličov a v mojom prípade určite nie od oligarchov, je jedno, kto to je. Áno, poznám sa prakticky so všetkými vplyvnými a bohatými ľuďmi, veľkopodnikateľmi, najväčšími zamestnávateľmi a nemám problém s nimi komunikovať. Dokonca ako minister som to mal takpovediac v náplni práce. Ale to rozhodne neznamená, že by som robil veci proti môjmu presvedčeniu. Nakoniec, uveďte mi akékoľvek moje rozhodnutie, ktoré spochybňujete a vyjadrím sa k nemu.

A čo sa týka áut, ja zastupujem voličov a nie výrobcov.

  • Richard, keď si bol minister hospodárstva a mohol si to reálne riešiť, tak si pobehoval po svete s nefunkčným vodíkovým autom. A na Slovensku si zo svojej pozície (miesto boja s nezmyslami EÚ) riešil zelený vodík do dopravy. Čo je z hľadiska nákladov v súčasnosti ešte oveľa väčšia hlúposť ako auto na baterku. A keďže nie sme hlúpi, budeme radšej voliť niekoho, kto sa nezmyslom EÚ postaví principiálne a nie iba pred voľbami.

Richard Sulík: Ja som sa k elektroautám staval principiálne aj skôr ako len pred voľbami. Písal som ministrovi životného prostredia Budajovi, lebo on za ten zákaz elektroáut hlasoval, aby to nerobil, ale ignoroval môj list. Mal som principiálne preto položiť vládu?

A súhlasím, vodík je v súčasnosti sci-fi, lebo elektrina je pridrahá.

Mimochodom, vodíkové auto v Dubaji bol skutočný eye catcher, ale asi si tam nebol, lebo inak by si nepísal to, čo si napísal.

  • Richard, vobec nebudes hlasovat proti. Tak ako si nikdy nehlasoval proti Matovicovym nezmyslom, tak isto zrazis paty a budes pocuvat co ti povedia.

Richard Sulík: Sorry, ale toto je bulls..t. Veď práve my sme odišli z vlády, keď Matovič svoje nezmysly začal pretláčať spolu s fašistami. A predtým sme nehlasovali dosť veľakrát, napríklad sme nehlasovali za lotériu, za pokutu 10-tisíc eur, ak lekár zaočkuje niekoho prednostne, alebo za tretie celoplošné testovanie.

  • Si obycajny klamar a niekolkokrat si to dokazal pocas 2020-2023 – NIKDY si nehlasoval tak, ako si pred hlasovanim tvrdil!

Richard Sulík: Poprosím uviesť aspoň dva príklady (keďže píšeš, že nikdy), keď som hlasoval inak, ako som povedal. Keďže internet je večný, určite nebude problém pridať aj príslušné linky.

  • Ked bol Sulik ministrom tak bol za vsetky ulety EU. Ked zistil, ze by sa SAS nedostala do parlamentu, tak si vymyslel tuto myslim dobru teme. Ale jeho dovera v predsednicku EU ma velmi znepokojuje

Richard Sulík: Toto nie je pravda. Napríklad sme tlačili na to, aby v rámci taxonómie bolo uznané aj jadro. Ale poprosím teda uviesť zopár príkladov, za aké nezmysly z Bruselu som ja hlasoval.

Na čo nám je právo veta? Na dve veci

Počet komentárov: 77

  • Prečo Sas potom podporovala kandidatúru Korcoka na prezidenta keď je proti odovzdaniu práv veta, či len celý článok je o chytaní ovečiek v konzervatívnych vodách …?

Richard Sulík: Lebo bol dobrým kandidátom. Ale to predsa neznamená, že musím so všetkým súhlasiť, čo si Ivan Korčok myslí.

  • Mudro hovori, suvislo a zrozumitelne. Len aby sa nezabudlo, ze v pripade p. Sulika existuje pomerne vyznamny rozdiel medzi jyslienkami, ku ktorym sa hlasa a politickou praxou, ktoru uskutocnuje. Konkretnym prikladom boli prezidentske volby, v ktorych podporovali kandidata pripustajuceho zrusenie prava veta.

Richard Sulík: Podporovali sme Korčoka, lebo najviac zodpovedal našim požiadavkám. Ale to neznamená, že s ním vo všetkom súhlasím, a čo sa týka odovzdaniu práva veta, sme jasne proti.

  • Evidentne má Rišo značné medzery pri práci s ľudskými zdrojmi. Ak si dobre pamätám, tak trnavského génia dostal do politiky práve Rišo na svojej kandidátke.

Richard Sulík: Áno, SaS mu v roku 2010 poskytla miesto na kandidátke. Lenže odvtedy sa Matovič so svojou stranou dostal do parlamentu v rokoch 2012 a 2016 a v roku 2020 vyhral voľby. Naozaj si tak naivne myslíš, že ak by sme mu v roku 2010 miesto na kandidátke neposkytli, Matovič by najneskôr v roku 2012 nebol v politike? Ako sme mohli všetci vidieť, politický marketing mu ide na jednotku a do NR SR by sa dostal aj bez nás. A voľby 2020 vyhral bez nás.

  • Na základe doterajších vykonov nominantov SaS v euparlamente a počas Matovidlo-hegerovsko-odornikovskej SMUTY tlačí sa mi na jazyk otázka Načo je nám SaS? Jediná možná odpoveď je Na dve veci!!! S pozdravom bývalý volič SaS

Richard Sulík: Výkony v europarlamente? Môj odpočet za roky 2014 až 2019 v EP je tu: eurospecial.pdf (sulik.sk) a práca Eugena Jurzycu je tu: Eugen Jurzyca – EÚ Áno! S vysokým hospodárskym rastom. Odporúčam porovnať s inými europoslancami: https://www.topky.sk/cl/10/2748303/Velky-PREHLAD-prace-slovenskych-europoslancov–Kto-bol-najaktivnejsi–Niektori-sa-v-Bruseli-velmi-nepretrhli

  • Pán Sulík, dobre hovoríte, súvislo, až mi to je divnô. Ale prečo potom podpora progresívnemu elitárovi v prezidentských voľbách, ktorý sa netajil tým, že elita (čiže on a jemu podobní eurohujeri) majú právo nerobiť politiku akú požaduje väčšina občanov?

Richard Sulík: Ivana Korčoka sme podporili, lebo z kandidátov, ktorí boli na výber, to pre nás bola najlepšia voľba. To ale neznamená, že s ním zdieľam všetky názory.

  • …ako je možné pán Sulík, že SaS neodsúdila rezolúciu EP, ktorá chce všetkým členským štátom EÚ povinne nanútiť „právo na potrat“? prečo sa SaS neozvala, keď bruselské úrady šliapu po slobode slova a pokúšajú sa umlčať a zakázať konferenciu NatCon?

Richard Sulík: Nuž, ja si myslím, že prvých 12 týždňov má o svojom tele rozhodovať budúca možná matka a vy jej do toho nekecajte.

  • Prečo ste ako strana ticho, ak mám veriť, že to, čo tu teraz píšete, myslíte vážne?? a prečo tento istý článok nehodíte do SME a N?? asi preto, že Vaša strana je dnes skrz-naskrz presiaknutá Ódorom a nie Sulíkom, nepostrehli ste?

Richard Sulík: Teraz pred voľbami píšem jeden článok denne a tie sú uverejňované v rôznych médiách. Pozrite napríklad, čo som zverejnil na Denníku N: Prečo má Nemecko problém s migrantmi? Lebo tam robia bordel (dennikn.sk) Pre informáciu, ten istý text sa nedá zverejniť na viacerých portáloch súčasne. Minimálne by to bolo odo mňa nekorektné a nikdy som to nerobil.

Prvá lastovička dorazila

Počet komentárov: 60

  • Jediny aktivny politik na Slovensku, ktoreho dvakrat nacapali pri komunikacii s oligarchami ide lovit do konzervativnych vod. Preboha preco by sme mali volit Vas pan Sulik do europarlamentu alebo kamkolvek inam? Ako vysledok Vasich rozhodnuti, su v nasej politike ludia ako Matovic, Krupa, Korcok, Kolikova, Nicholsonova, Hlina, JBC, Grohling a dalsi.

Richard Sulík: Neviem, kto všetko je pre vás oligarcha, ale ako minister hospodárstva som komunikoval prakticky so všetkými. Napríklad na jeseň 2021 skrachoval dodávateľ elektriny Slovakia Energy, a. s. VSE vtedy tvrdilo, že dodávky sú zabezpečené, ale keď koncom roka skrachoval ešte jeden menší dodávateľ, tak zrazu poslala VSE, a. s., vyše 600 výpovedí. Toto som riešil tak, že som volal priamo Haščákovi a dohodol s ním, že Slovalco sa časti elektriny zriekne. Priamo s Tkáčom som dohadoval úplne prvé rúška, s Világim naftu pre Ukrajinu… Nerozumiem, čo to je za detinskú predstavu, že nesmiem s niekým komunikovať.

Ku Korčokovi som sa vyjadril už vyššie, ale jeho jediného som naozaj dotiahol do politiky. Ostatní sa tam dostali sami, napríklad tak, že vstúpili do strany. Matovič dokonca v konkurenčnom postavení k nám vyhral voľby. Dávať toto mne za vinu je smiešne.

  • U mna ste pan Sulik skoncil ked ste behali s tou nafikovacou ancou a robili zo seba blba s Grohlingom a Klusom v ramci podpory ockovania… Robili ste tak ako kajucnik aby ste si vyzehlili predosle slova o dobrovolnosti…Rovnako tak je to s EU a Vami, boli ste to Vy kto povedal nieco v zmysle ze s nezmyslami EU nema vyznam bojovat, ona na to musi prist sama… tak naco teraz tento komentar?

Richard Sulík: Tu je ten spot. Mal som v ruke nejakú nafukovačku – plameniaka (a nie sexuálnu pomôcku), ale pointa bola green pass, a to práve preto, aby sme sa vyhli povinnému očkovaniu a keby som nebol proti povinnému očkovaniu. Veď ja som bol jediný vo vláde, ktorý sa postavil voči obmedzeniam a voči očkovaniu a vzhľadom na to som si musel vypočuť množstvo urážok zo strany Matoviča, až po to, že ma verejne nazval idiotom.

Nepovedal som, že EÚ musí na to prísť sama, ale ak dáte do diskusie pod tento článok link, rád sa vyjadrím k tomuto a k akémukoľvek inému výroku.

  • Pred 20 rokmi, ked som bol mlady a naivny som vas aj chcel volit, ale otvtedy sa ukazalo, ze liberali so slobodou prejavu nic spolocne nemaju…ide im len o moc…

Richard Sulík: Ja som práve že za slobodu slova bojoval.

  • Výborne pán Sulík, dá sa podpísať pod každé slovo. Len škoda, že ste sa podobne neprezentovali, keď ste na ministerstve a na vláde na to mali dosah. Až následne v kampani. Nuž, ale, v boji proti tejto likvidácii slovenskej ekonomiky by bolo hodné podporiť aj diabla. A panie zo Smeru v Európskom parlamente by si mali brať príklad. Taký je svet paradoxov.

Richard Sulík: Nezabúdajte prosím, že jednak som bol predsedom 6-percentnej politickej strany a dvojak už bolo na mňa zle, že som sa postavil proti viacerým „pandemickým“ opatreniam. Ale napríklad som písal môjmu rezortnému kolegovi Budajovi list, aby nesúhlasil so zákazom elektroáut (lebo to patrilo do jeho agendy), čo on odignoroval. Podľa vás, čo som mal robiť? Odísť z vlády?

  • Je dost divne, ze na narodnej urovni paktujete zo stranou poloblaznov a mimovladkarov, ktora na tej europskej chce este viac regulacii, viac smernic, byrokracie, obmedzovania slobod (napr. slova, vraj hate-speech a dezinformacie) a hlavne zlikvidovat ekonomiku a aku-taku prosperitu EU

Richard Sulík: Určite nechceme viac regulácií, naopak, sme za ich zníženie, u nás doma, aj v EÚ. Napríklad sme na Ministerstve hospodárstva zaviedli pravidlo „1-in-2-out“ a v europarlamente v tom budeme pokračovať.

  • To si fakt čestný preceda myslí že opäť oklame voličov takýmito rečičkami? Mne to urobil v roku 2020 naposledy. Čo urobil pán čestný preceda pre to aby sa z SaS nestalo PS č.2?

Richard Sulík: Úprimne, neviem čo máte na mysli, ale ak to napíšete pod týmto článkom do komentára, odpoviem.

Slovenskí europoslanci, nezraďte svoju krajinu!

Počet komentárov: 54

  • Dobre napísané. Ale biľag, ktorý si nesie SaS, za účasť v najhorších vládach v histórii Slovenska, jeden článok nezmaže.

Richard Sulík: Tomu rozumiem, preto som ich len na Štandarde napísal šesť. A možno by ste mohli hodnotiť mňa podľa mojej práce na MH, môj odpočet je tu: 7vZsFuQ1.pdf (mhsr.sk)

  • Jedine + pre p.Sulika je ze vysiel von s temou. No tam to konci. Nemal som silu to docitat do konca lebo teda rozpravka pekna. No p.Sulik moze mat 100 napadov no v parlamente su frakcie rozumej sekty co oni nechcu neschvalia a to ze ich bude 10-50 za nic nezmeni.

Richard Sulík: Myslím, že toto sa práve teraz citeľne zmení. Ľudia, nielen na Slovensku, odmietajú húfne rôzne zmeny prichádzajúce z Bruselu, napríklad Green deal alebo harmonizáciu daní.

  • Necita sa to zle, len si prilis vela pamatam, a nielen z rokov 2020-2022…a mam stale pred ocami ten sulikovsky zverinec v parlamente… preto neverim ani jednemu riadku !

Richard Sulík: Sulíkov zverinec??? To mi môžete bližšie opísať? Najlepšie aj s linkami na nejaké udalosti, keďže ja som vtedy v NR SR nebol.

  • Pán Sulik, vďaka takýmto názorom som vás volila v roku 2016. Ale pre vaše spojenie s tými, ktorí chcú presne to, proti čomu brojíte v tomto článku, ste prišli o môj hlas v ostatných voľbách.
  • Ste smiesny pan Sulik. Najprv si urobte poriadok v tom Vasom provakcinacnom, procenzuracnom, proeuropskom chlieve SaS. Kolki clenovia SaS myslia tak ako Vy? Mozno Viskupic a koniec bodka… SaS roky ludmi ako Klus, Korckok a najnovsie ta blondava remisova Marcinkova robili a mali postoje presne opak toho co chcete Vy

Richard Sulík: Takéto sú fakty: Klus je preč, Korčok spoluprácu najprv prijal, potom zrušil, Marcinková nie je členka.

Za to máme okrem Viskupiča aj Jurzycu, Kunu, Galeka, Oravca, JCB a ďalších.

  • Jediná príležitosť na rehabilitáciu Richarda Sulíka spočíva v tom, že dá verejný prísľub, že SaS nikdy nevstúpi do vlády s progresívnymi extrémistami z PS.

Richard Sulík: A s kým navrhujete Vy, aby sme vstúpili do vlády?

  • Hoci som SaS niekoľkokrát volil, som v tomto prípade skeptický minimálne dovtedy, kým SaS neoznačí PS a ostatné eurohujerské strany za vlastizradných extrémistov a vylúčia akúkoľvek spoluprácu s nimi.

Richard Sulík: Už sme vylúčili spoluprácu so Smerom, s SNS a s Kotlebom. Ak vylúčime aj s PS, nemá zmysel nás voliť, lebo nebudeme vo vláde nikdy. Okrem toho, teraz sú pred nami voľby do europarlamentu a tam fungujú koalície a frakcie úplne inak, veď ani teraz nie sme s PS.

  • Objavili ste svoje stare ja, pan Sulik? Kde ste boli pred parlamentnymi volbami, v ktorych ste vystupovali ako piata kolona PS.

Richard Sulík: Krivdíte mi. Tu je náš program SASKA – Program ekonomického rastu.pdf – Disk Google, povedzte mi prosím, ktorý konkrétny bod je ako od piatej kolóny.

Autor tohto článku Richard Sulík nechal reakcie čitateľov tak, ako ich napísali, niektoré sú preto napríklad s gramatickými chybami či bez interpunkcie.

Hydepark je priestor na slobodnú diskusiu, ktorý je určený politikom, vysokým štátnym úradníkom, akademikom, biznismenom a iným ľuďom vo funkciách. Názory nemusia vyjadrovať názory redakcie.


Ďalšie články
Česká polícia odmietla stíhať schvaľovanie útoku na Fica. Smer sa pýta, či ich majú za bláznov

Česká polícia odmietla stíhať schvaľovanie útoku na Fica. Smer sa pýta, či ich majú za bláznov

Vládna strana Smer sa ohradila voči rozhodnutiu českej polície, ktorá odmietla stíhať slovné prejavy schvaľujúce atentát na premiéra Roberta Fica. Smer hovorí o politizácii českej polície a je zvedavý, ako na policajné uznesenie zareaguje české štátne zastupiteľstvo. Šéf brannobezpečnostného výboru parlamentu Tibor Gašpar zo Smeru v...