Incident z pumpy: Šeliga zverejnil video s Dankom

Podpredseda parlamentu Andrej Danko na čerpacej stanici pred tým, než neznámemu mužovi vyrazil nákup z rúk 15. mája 2024. Foto: reprofoto Juraj Šeliga/Facebook Podpredseda parlamentu Andrej Danko na čerpacej stanici pred tým, než neznámemu mužovi vyrazil nákup z rúk 15. mája 2024. Foto: reprofoto Juraj Šeliga/Facebook

V stredu večer privolali políciu na benzínovú stanicu pri Pohraniciach v okrese Nitra. Riešila incident, v ktorom figuroval aj Andrej Danko. Videozáznam z udalosti zverejnil v pondelok člen mimoparlamentných Demokratov Juraj Šeliga.

Podpredseda parlamentu sa minulú stredu vracal po rýchlostnej ceste z Banskej Bystrice, kde je po atentáte hospitalizovaný premiér Robert Fico.

Podľa informácií portálu Pluska vraj na benzínke napadol v rade čakajúce muža, ktorému povedal „čo čumíš“ a potom mu z rúk vyrazil mobil a cukríky.

Polícia informovala, že udalosť z 15. mája, ktorá sa odohrala na čerpacej stanici na rýchlostnej ceste R1 smer Trnava, eviduje ako podozrenie zo spáchania priestupku proti občianskemu spolunažívaniu. „Vo veci je momentálne vykonávané objasňovanie, preto nie je možné poskytnúť bližšie informácie,“ dodala hovorkyňa polície Viktória Borloková.

Čo tvrdí Šeliga

Exposlanec Juraj Šeliga (Demokrati) na margo incidentu v nedeľu uviedol, že podľa svedkov bol Danko pod vplyvom alkoholu.

„Prišiel Andrej Danko ako veľká voda a mal pocit, že môže všetko,“ vraví Šeliga s dôvetkom, že líder národniarov nebol provokovaný, len začal agresívne konať.

V pondelok zašiel ešte ďalej a na Facebooku zverejnil videozáznam z potýčky.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami