Politici CDU a SPD sú namočení do pašeráckeho škandálu

Nemeckí konzervatívci z aliancie CDU-CSU hlasovali za povinnú vojenskú službu Stranícky zjazd nemeckých konzervatívcov z aliancie CDU-CSU v Berlíne v utorok 7. mája 2024. Foto: TASR/AP

Keď v roku 2015 vtedajšia kancelárka Angela Merkelová otvorila hranice pre vlnu utečencov, aj pre niektorých politikov CDU to bolo prekvapujúce a ťažko stráviteľné sústo. Odvtedy prešlo 9 rokov, hlboko sa zmenilo Nemecko a tamojší politici.

Imigrácia má vplyv na celú spoločnosť, od školstva, cez trh práce po kriminalitu. Najnovšie sa objavili informácie, že niektorí politici CDU a SPD sa novej situácii prispôsobili tak dokonale, že s pašerákmi ľudí robia kšefty. Pravda, reč bude o inej imigrácii a nemecká polícia celú vec vyšetruje a masovo pritom zatýka.

V polovici apríla polícia z oddelenia pre organizovanú kriminalitu podnikla veľkú raziu proti pašerákom pôsobiacim v Severnom Porýní Vestfálsku. Poviete si, normálna vec, štát má predsa potierať kriminalitu, zvlášť v tomto prípade. Problém je, že pred pár dňami vyšlo najavo, že organizovaná skupina mala väzby aj na nemeckých politikov.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami