Jarrovi sa podarila frčka pre Eset

Vystúpenie Jeana-Michela Jarra ukázalo niekoľko pozoruhodných vecí. Celkom iste napríklad pozná Most z budúcnosti, ako sa volala jeho šou. Na to, že bude mať o pár týždňov 76 rokov, naozaj nevyzerá.

41761188759 Z koncertu Jeana-Michela Jarra. Umelec v závere svojho koncertu nazval Edwarda Snowdena šampiónom ľudských práv a ochrany pred zneužívaním štátnej moci. Foto: archív redakcie Štandard

Na úvod jeden disclaimer. Autor nie je fanúšikom elektronickej hudby ani to nebude predstierať, článok bude o politike, ktorá bola zaujímavejšia a odvážnejšia ako svetelné efekty či elektronická hudba. Slovenskí filharmonici sa utopili v hluku, ale ako divák som sa potešil, že si aspoň zarobia. Bol tam aj humor. Nielen vtedy, keď už predsa len starší pán Brian May (ten svoj vek nezaprie, má 76) oslovil Jarra chybným krstným menom – Jean-Paul. Bolo to milé, usmiali sme sa aj sme si potichu pripomenuli, ako doba Jánov Pavlov aj filmových Jeanov-Paulov už pominula.

Druhá poznámka. Koncert a podujatie s vedcami a nositeľmi Nobelových cien Starmus v Bratislave je veľké gesto firmy Eset. Tú vetu prosím čítať bez irónie.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.