Poliaci spravili vďaka AI film o Putinovi. Prezidenta v plienkach uvidia aj slovenskí diváci

Snímka obrazovky 2024-05-17 143727 Foto: reprofoto YouTube

Ruský prezident v špinavých plienkach alebo vydierajúci svojho predchodcu v úrade Borisa Jeľcina. To sú len jedny z mnohých záberov, ktoré bude možné vidieť v novom poľskom filme Putin, ktorý sa objaví aj v kinách na Slovensku. Ešte väčšiu pozornosť ako obsah, však púta technológia znázorňujúca šéfa Kremľa.

V čase stále prebiehajúcej vojny na Ukrajine mieri na strieborné plátna do celého sveta na prvý pohľad bizarná životopisná snímka o ruskom prezidentovi Vladimírovi Putinovi.

Za vznikom filmu Putin, na ktorý vynaložila produkčná spoločnosť AIO v prepočte zhruba 13 miliónov eur a šéfa Kremľa znázornila technologicky unikátnym spôsobom, stojí tamojší režisér Patryk Vega. Ide o jeho prvý film nahovorený v anglickom jazyku.

Film opisuje Putinov život od detstva až po jeho zvolenie za prezidenta a pokrýva množstvo významných udalostí počas jeho pôsobenia v úrade, od vojny v Čečensku a teroristických útokov, ktoré sa odohrali v Rusku na začiatku 21. storočia, až po súčasnú vojnu na Ukrajine.

„Trailer zobrazuje hlavnú postavu ako vystrašeného starého muža odetého do špinavých plienok, ale aj ako mafiánskeho bosa vydierajúceho svojho predchodcu Borisa Jeľcina, ako i chladnokrvného zabijaka objednávajúceho si vraždy, bombové útoky a atentáty,“ zrekapituloval slovenský portál Kinema.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami