Dorastenci Florbalovej akadémie Martin získali zlaté medaily

MARTIN – Uplynulý víkend sa v Prešove konal Turnaj mládeže - majstrovstvá Slovenska v kategórii dorast B. Víťazom sa stala Florbalová akadémia Martin.

florbalova akademia Martin Majstri Slovenska v kategórii dorast B. Foto: Florbalová akadémia Martin

Martinčania na tomto podujatí potvrdili svoju kvalitu, ktorú preukazovali počas celej sezóny. Dokonca, veľa nechýbalo a mohli štartovať na slovenskom šampionáte „A“ v Trenčíne, ale postup z nadstavbovej skupiny východ 1. dorasteneckej ligy im unikol len o jeden bod.

Vynahradili si to na prešovskom turnaji mládeže, kde nenašli premožiteľa. Postupne zdolali B. Bystrica 9:4, Lido Prírodovec Bratislava 7:5, Trnavu 11:5 a v semifinále opäť Trnavu 8:2. V dramatickom finále, ktoré bolo ako na hojdačke, napokon Florbalová akadémia Martin zvíťazila nad ŠK Victory Stars Dubnica nad Váhom 9:8 (3:0, 2:7, 4:1).

Pre Žilinský Štandard hovorí tréner Florbalovej akadémie Martin Milan Chochula. Zdroj: Ľubomír Chochula

„V prvej tretine sme si vytvorili trojgólový náskok, ale v druhej časti spustil súper kanonádu a v rozpätí šiestich minút sme inkasovali päť gólov. No nevzdali sme to a v záverečnej tretine sme zlepšeným výkonom znovu zobrali opraty stretnutia do svojich rúk. Dubničania síce 25 sekúnd pred koncom znížili na rozdiel jedného gólu, ale vyrovnať sa im už nepodarilo ani počas power-play,“ povedal pre Žilinský Štandard hlavný tréner martinských dorasteneckých florbalistov Milan Chochula.

„Ďakujem chalanom, že celý turnaj dotiahli do víťazného konca. Zaslúžia si to. Vďaka patrí aj môjmu asistentovi Rudolfovi Kralovanskému, s ktorým sme viedli tréningový proces. Trénujeme takpovediac na kolene, v malej telocvični, máme nízky počet tréningov a slabšiu základňu. Preto si myslím, že tento triumf na tomto prestížnom turnaji je v našich podmienkach skôr zázrakom,“ doplnil tréner FA Martin, ktorý už o pár dní povedie staršiu prípravku kategórie U11 na neoficiálnych majstrovstvách Slovenska v Trenčíne (24. – 26. mája).

„V konkurencii 36 tímov sa pokúsime o čo najlepšie umiestnenie, ale nadviazať na naše úspechy z rokoch 2018 (zlato) a 2019 (striebro) bude veľmi ťažké,“ dodal Chochula.