Nie je vylúčené, že útok na Fica bude prekvalifikovaný na terorizmus, povedal Žilinka

Nie je vylúčené, že útok na predsedu vlády Roberta Fica bude prekvalifikovaný na teroristický útok, povedal generálny prokurátor Maroš Žilinka. No môže sa tak podľa neho stať iba na základe striktne vykonaných dôkazov.

žilinka Maroš Žilinka. Foto: Martin Baumann/TASR

„Toto dokazovanie sa robí veľmi precízne. Veľmi precízne sa zabezpečujú aj úkony formou právnej pomoci, čo si nesporne vyžiada aj určitý časový horizont,“ povedal generálny prokurátor.

Vyšetrovatelia a prokurátori podľa Žilinku v tomto prípade pracujú so všetkými do úvahy prichádzajúcimi vyšetrovacími verziami. „Vôbec sa nesústreďujeme len na jednu alebo na dve,“ dodal generálny prokurátor.

(sita)


Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac

ECB vo štvrtok znížila úrokové sadzby. V tomto roku to nemusí byť poslednýkrát. Rozhodnutie Európskej centrálnej banky znížiť úrokové sadzby o 25 bázických bodov bolo podľa prezidentky ECB Christine Lagardovej „jednomyseľné“.

prečítať viac

Výška hrubej minimálnej mzdy v budúcom roku je už známa. Oproti roku 2024 poskočí o 66 eur. Pre tých, ktorí ju zarábajú, by malo ísť o dobrú správu. Môže v tom však byť háčik.

prečítať viac

Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac